Zo maak je van week 1 een succes

Welkom bij de geheel vernieuwde Superverbrander Methode!

Dit programma geeft je ‘s werelds beste informatie over gezondheid en gewichtsverlies, samengevoegd in een 8-weeks programma. Het doel is om 8 weken lang geleidelijk steeds meer verbeteringen in je voedingspatroon te introduceren. Het doel is NIET om 8 weken lang dit programma “perfect” te volgen en het allemaal tegelijk te willen doen.

Neem 8 weken de tijd om een steeds beter voedingspatroon te ontwikkelen. Onthoud dat wanneer je een jaar lang elke week slechts 1 verbetering zou doorvoeren in je voeding, levensstijl (slaap, omgang met stress, etc.), beweging en andere gezondheidsverbeteringen, je na een jaar 52 verbeteringen hebt bewerkstelligd en een totaal andere gezondheid en een totaal ander lichaam zult hebben. Dát is de denkwijze die je als basis mag gebruiken voor dit programma!

De grote hoeveelheid informatie in dit programma mag je zien als een “rijkdom” aan adviezen die je kunt toepassen. Elke tip die je toepast helpt je een stap voor uit.

Het is veel minder belangrijk waar je mee begint, dan dat je begint.

Je hoogste prioriteit is de gewoonte te ontwikkelen om met je gezondheid bezig te zijn. Ontwikkel de gewoonte om je voedingspatroon steeds weer een klein beetje te verbeteren. Dat is belangrijker dan het resultaat dat je in week 1 krijgt!

Ik weet dat je snel resultaat wilt. En dat zul je ook krijgen. Uit jarenlange ervaring met dit programma weet ik dat je resultaat verbluffend kan en zal zijn.

En de beste mindset (manier van denken) om de best mogelijke resultaten te behalen is: “Ik gun mezelf een geweldige gezondheid. En ik gun mezelf de tijd om m’n gezondheid en lichaam te veranderen”.

Volg dit programma vanuit de “VeFoRuRu formule”, namelijk:

 1. Vertrouwen (“ik geloof in mezelf en ik geloof dat het goed zal komen. Ik kan dit”);
 2. Focus (“ik weet wat ik wil en blijf constant stappen vooruit zetten om dat te bereiken – ik geef niet op”);
 3. Rust (“ik geef mezelf de tijd en verbeter dingen geleidelijk maar blijvend”); en
 4. Ruimte (“ik mag fouten maken, daar leer en groei ik van en fouten helpen me op mijn pad”)

Onthoud dit ezelsbruggetje: “VeFoRuRu”.

En daarbij: blijf de wekelijkse webinars (oftewel online coaching sessies) volgen, zodat je in de flow blijft, zodat je gemotiveerd blijft. Het enige wat je feitelijk hoeft te doen is wekelijks een uur inplannen om een webinar (of coaching video) te bekijken. Dat houdt je in de flow. Begin daarmee!

Dat is je mindset. Volg het programma op die manier.

Wat moet ik deze week doen?

Dit programma is zeer uitgebreid. Ik kan niet vaak genoeg herhalen dat je niet alles moet willen doen, en zeker niet alles tegelijk. Daarom maken we het super simpel. Iedere week krijg je een email met een verwijzing naar een blog. Daarin staat wat de belangrijkste adviezen zijn voor die week. Als je niets anders zou doen, doe dan in ieder geval dat. Het helpt je focus te krijgen en te houden, en het simpel en overzichtelijk te maken.”

Focus voor week 1 (vergeet alles – doe dit)

Als je weinig tijd hebt en als je niet weet waar je moet beginnen, laat dan alles los…

Doe alleen dit.

 1. Maak ‘s avonds een groene smoothie voor het slapen gaan – voor de volgende dag

smoothieSmoothies barsten van de vitamines, mineralen en vezels en geven ook nog eens een heel verzadigend gevoel: het perfecte tussendoortje dus, dat je lijf echt voedt. Maak elke avond alvast een smoothie klaar, zodat je die ‘s ochtends als je hem uit de koelkast haalt alleen nog maar even hoeft door te roeren voordat je hem opdrinkt. Als je weinig tijd hebt kun je het voor jezelf gemakkelijk maken door voorgewassen bladgroenten en ingevroren fruit bij de supermarkt te kopen. Wil je de smoothie extra verzadigend maken, voeg dan een schepje eiwitpoeder of een avocado toe.

Recept-ideeën:

 • spinazie, blauwe bessen, frambozen, snufje kaneel, eiwitpoeder
 • banaan, chiazaad, cacaopoeder, sinaasappel
 • komkommer, handje andijvie, avocado, zure appel, verse munt
 • bleekselderij, raapstelen of postelein, zure appel, kokoswater
 • sla, komkommer, nectarine, banaan

Voor alle recepten geldt: doe de ingrediënten in een blender en zet deze heel even aan tot de smoothie lekker glad is. Voeg eventueel een klein scheutje water toe als de smoothie te dik wordt.

 1. Drink water, veel meer water

Je lichaam bestaat voor meer dan 75 procent uit water en heeft de hele dag vocht nodig zodat je organen, weefsels en cellen voldoende gehydrateerd blijven. Bij een gezonde vochtbalans kunnen afvalstoffen ook efficiënt worden afgevoerd, zowel via het transpireren van de huid als via de urine. Voldoende drinken is dus essentieel voor onze gezondheid, maar toch drinkt vrijwel iedereen veel te weinig water.

Als richtlijn kun je stellen dat je dagelijks minimaal je lichaamsgewicht x 0,44 gedeeld door 10 aan liters water moet drinken. Bij een gewicht van bijvoorbeeld 75 kilo is de berekening dus: (75 x 0,44)/10 = 3,3 liter. Onderstaande tabel geeft je per gewichtsklasse een idee hoeveel water je minimaal per dag moet drinken:

Gewicht (kg) Water per dag (liters)
55 2,42
65 2,86
75 3,3
85 3,74
95 4,18

Mocht je een beetje opzien tegen zoveel water drinken, wees dan gerust: het water in groene smoothies en thee telt ook mee voor de totale dagelijkse waterconsumptie! En als je het echt niet lukt om zoveel water te drinken is dat ook niet erg, alles wat je vanaf nu meer gaat drinken is meegenomen.

 1. Eet gebakken eieren met avocado of een handje noten (of beide) als ontbijt

Een verzadigend ontbijt dat voornamelijk uit gezonde eiwitten en vetten bestaat geeft je de rest van de dag veel energie. Een voorbeeld van zo’n stevig ontbijt is twee of drie in kokosolie of roomboter gebakken eieren met wat schijfjes rauwe avocado… zonder iets anders erbij! Een andere optie is een handje (ongebrande en ongezouten) nootjes, want die barsten van de gezonde vetten waar je de hele ochtend op kunt teren. Het is overigens wel belangrijkom elke dag te variëren met je ontbijt. Eet deze week dit, volgende week krijg je weer adviezen voor andere ontbijtjes

 1. Bonus tip (voor als je sneller wilt): Neem twee tot drie keer per dag een eetlepel kokosolie

Een van de gezondste vetsoorten is kokosolie, dat voor ca. 92% uit plantaardige verzadigde vetten bestaat. Aan de hand van wetenschappelijke onderzoeken is aangetoond dat kokosolie ondersteuning kan bieden bij gewichtsverlies (St. Onge & Jones, 2002[1]; Assunçao et al., 2009[2]), het immuunsysteem versterkt en bescherming biedt tegen hart- en vaatziekten (Enig, 1999[3]), een gezonde stofwisseling ondersteunt (Hill et al., 1989[4]) en een zeer bruikbare directe energiebron vormt (Fife, 2009[5]; Hedge, 2006[6]). Vind je het niet lekker om kokosolie ‘puur’ te eten, roer het dan door je smoothies of gerechten.

Samengevat – week 1 in overzicht

 1. Besteed wekelijks een uur aan het volgen van een coaching sessie – dit houdt je in de flow
 1. Herinner de VeFoRuRu formule: Vertrouwen, Focus, Rust, Ruimte
 1. Verbeter elke week slechts een paar dingen in je voedingspatroon en voeg vervolgens elke week meer toe. Voor deze week is het:
 • Maak ‘s avonds een groene smoothie voor het slapen gaan – voor de volgende dag
 • Drink meer water
 • Eet gebakken eieren met avocado of een handje noten (of beiden) als ontbijt
 • Bonus tip (voor als je sneller wilt): Neem twee tot drie keer per dag een eetlepel kokosolie

Veel succes met week 1!

Referenties

[1] St-Onge, Marie-Pierre, and Peter JH Jones. “Physiological effects of medium-chain triglycerides: potential agents in the prevention of obesity.” The Journal of nutrition 132.3 (2002): 329-332.
[2] Assunçao, Monica L., et al. “Effects of dietary coconut oil on the biochemical and anthropometric profiles of women presenting abdominal obesity.” Lipids 44.7 (2009): 593-601.
[3] Enig, Mary G. “Coconut: in support of good health in the 21st century.” 36th meeting of APCC. 1999.
[4] Hill, James O., et al. “Thermogenesis in humans during overfeeding with medium-chain triglycerides.” Metabolism 38.7 (1989): 641-648.
[5] Fife, Bruce. “Coconut Oil and Medium-Chain Triglycerides.” (2009).
[6] Hegde, B. M. “Coconut Oil–Ideal Fat next only to Mother’s Milk (Scanning Coconut’s Horoscope).” Journal, Indian Academy of clinical medicine 7.1 (2006): 17.

43 comments

 1. Hoi Jesse,
  Als ik een groene smoothie drink heb ik gelijk zo`n opgezette buik. Ik doe er al weinig fruit in , een smoothie met alleen groente zie ik niet zo zitten. Kan ik misschien beter soep maken ??
  Groetjes Sonja

  1. Beste Sonja,

   O oh, dat is een symptoom dat nog wel eens wil voortkomen. Het hoeft niet per sé door het fruit te komen! Je krijgt bij het drinken van een smoothie natuurlijk in een korte tijd een heleboel groente en fruit binnen. Normaal gesproken zouden we er op kauwen, zodat onze spijsverteringsenzymen gelijk hun werk kunnen doen. Wat je kunt proberen is om te doen alsof je op je smoothie kauwt. Laat elke slok even goed door je mond gaan alvorens je hem doorslikt. Op die manier geef je je spijsvertering de kans alvast aan de slag te gaan!
   Ook kun je kijken of variatie in de groenten die je gebruikt verschil maakt. Kies altijd voor groene bladgroenten en niet voor zetmeelrijke groenten. Deze kunnen in combinatie met fruit gaan gisten.
   Mocht het echt zoveel ongemak geven dan kun je er altijd nog soep van maken. Ook op die manier krijg je heel goed een grote hoeveelheid groenten binnen 🙂 Altijd beter dan niets!

   Vriendelijke groeten Patricia, Team Jesse van der velde

 2. Hoi Jesse,

  Kun je ipvb gebakken eieren ook gekookte eieren nemen als ontbijt?
  groetjes,
  Jolanda

  1. Beste Jolanda,

   Maar natuurlijk mag dat! De voedingsstoffen in het ei blijven hetzelfde. Misschien is een zachtgekookt eitje zelfs nog beter. Je hebt geen bakvet nodig en het eigeel wordt tijdens bereiding niet blootgesteld aan zuurstof. Alleen maar goed dus 🙂

   Groetjes Patricia, Team Jesse van der Velde

   1. Hoeveel eieren kan je dan het beste nemen als ontbijt? Ik lees dat als je ze bakt je 1 gewoon en en 2 eireren met alleen het eiwit moet eten maar hoe zit als je eieren kookt? Dan 2 hele eieren of meer of moet je daar ook bij 2 het eigeel eruit halen?

 3. Nog een vraagje Jesse: ik las over het belang van water drinken en dat koffie en thee hier niet toe behoren muv bij kamille thee.
  Hoe zit het met rooibosthee. Mag je deze ook meerekenen?
  groetjes,
  Jolanda

  1. Hoi Jolanda,

   Koffie en thee bevatten beiden cafeïne(en thee theïne), en stoffen die de opname van voedingsstoffen belemmeren. Wat je wel kunt drinken is inderdaad Kamille thee, maar ook andere soorten kruidenthee waaronder rooibos, die van nature vrij zijn van cafeïne en aanzienlijk minder (tot geen) tannines bevatten!

   Groetjes Patricia, Team Jesse van der Velde

 4. Hoi, Ik kan helaas niet inloggen

  1. Hoi Carolien,

   Is je probleem inmiddels opgelost? Zo niet, wil je dan even een mailtje sturen naar info@jessevandervelde.com? Dan zorg ik ervoor dat je weer kunt inloggen.

   Groetjes Patricia, Team Jesse van der Velde

 5. Jesse,

  Ik heb vlgs mij uitgeputte bijnieren (alle symptomen, veel stress en wat cortiscosteroïd injecties gehad)
  Kan ik dan je adviezen opvolgen? Ik had al gelezen dat bijv chiazaad wat veel van de darmen vraagt. Moet ik dit dan vervangen? En ik heb een tijd geleden ontdekt dat avocado niet goed valt, kreeg ook last van mijn maag bij guacemole zonder ui, kan ik de avocado ook vervangen?

  En inderdaad, telt alle thee mee, of alleen kamille?

  Dank je,
  Jacqueline

  1. Hoi Jacqueline,

   Met uitgeputte bijnieren zijn de adviezen prima op te volgen! Jesse verteld in de video’s en coaching sessies veel over hormonen. Je kunt hier zeker je voordeel uit halen. We hopen dat je nadat je het programma hebt doorlopen zelf je eigen gezondheid en eetpatroon weer in de hand hebt en zo je hormonen weer in balans kunt brengen.
   Je geeft aan dat je bepaalde voedingsproducten niet goed verdraagt. Heb je ook problemen met je darmen en merk je dat je hiervan last krijgt nadat je chiazaden eet? Dan kun je ze uiteraard weglaten. Heb je de avocado ook al geprobeerd zonder dat het als guacemole was verwerkt? Als je last krijgt na het eten van bepaalde voedingsmiddelen dan kun je ze tijdelijk weglaten en na een bepaalde periode kijken in hoeverre je ze weer kunt verdragen.
   De meeste voedselovergevoeligheden komen voort uit een verslechterde darmbarriëre waardoor wat grotere voedselstukjes de darmwand kunnen passeren en op die manier een immuunreactie opwekken. Je darmgezondheid is dus ontzettend van belang. Je kunt door middel van goede voeding de bacteriën in je darmen ondersteunen. Zorg voor zoveel mogelijk variatie in je voeding & groente, weinig geraffineerde suikers, veel vezels (uit groente en fruit)!

   Kruidenthee kun je wel drinken 🙂

   Groetjes Patricia, Team Jesse van der Velde

 6. ik kon ook helaas de webinar niet live volgen gisteren. Ik heb ook geen mail gehad om me aan te melden. Uitermate vervelend!!

  1. Hoi Joke!

   Als het goed is heeft Marinda je gister een e-mail gestuurd met alle informatie over de sessie van maandag en de aankomende coaching sessies. Aanstaande zondag vindt de derde sessie plaats. De aanmeldlink daarvoor heb je gisteren ook ontvangen!

   Veel plezier met de derde sessie 🙂

   Groetjes Patricia, Team Jesse van der Velde

 7. Ik heb ook geen mail gehad over de webinar ook geen webinar gezien. Is het wel geweest??

  1. Hi Sonja,

   Je hebt gisteren als het goed is van Marinda een e-mail ontvangen met daarin alle informatie over de aankomende coaching sessies, inclusief aanmeldlink voor de sessie van aanstaande zondag. Ook zit daar de link bij van de sessie van maandag. Voor deze sessie hoefde je je niet aan te melden. Excuses dat hierover verwarring is ontstaan.

   Tot zondag tijdens de derde coaching sessie!

   Groetjes Patricia, Team Jesse van der Velde

   1. Ja haha ik begin het te snappen 🙂

 8. Ik vind het ook jammer dat we helemaal geen respons krijgen op onze vragen en opmerkingen.

  1. Dat vind ik ook erg jammer….Hoop geld betaald…

   1. Geen dank! Jullie bedankt voor de antwoorden!

   2. Bedankt 🙂

    1. Graag gedaan dames!

 9. Ik vraag me af of ik de groene smoothie ook als tussendoortje ‘s ochtends kan drinken. Ik houd nl. niet van zo’n koude plens op mijn nuchtere maag. Verdwijnen er trouwens niet veel vitamines als je dit al zo lang van te voren moet klaar maken?

 10. Ik heb mij ingeschreven en betaald en wil morgen 1 januari enthousiast beginnen! Maar hoe?

 11. Dat probleem heb ik ook, heb een email gestuurd maar nog geen antwoord gehad. Kan helaas niet inloggen. Nu maar alvast wat boodschappen gedaan zodat ik in ieder geval die bonensoep en groene smoothies kan maken…

 12. Ik ben ingeschreven, heb betaald maar kan niet inloggen en weet ook niet waar en hoe te beginnen.
  Dank

 13. Hallo Jesse,
  Is het de bedoeling dat je de groene smootie als ontbijt gebruikt? of is dat als tussendoortje en de eieren met evt avocado als ontbijt?

 14. Eet je wk1 elke dag 3 eieren en smoothie als ontbijt?…en dan de rest van de dag?….gewoon gezond zeg maar?

 15. Hallo, ook ik probeer een start te maken met gezonder leven…
  Maar ik heb een levensbedreigende allergie…
  dus m’n ontbijt van ei en avocado komt me duur te staan hihihi…
  Wat is net zo waardevol als die avocado en is geen steenvrucht??
  Bedankt alvast

  1. You’re a real deep thrkeni. Thanks for sharing.

  2. Buôn rồi cô ạ, chứ cô tưởng hôm nọ chị tha cái chỗ tương ớt ấy về chị làm gì? Tuần này cô ghé Chợ Miền xuôi của Gánh hàng xén ủng hộ mấy bà buôn bên ấy nhé.

  3. Olisiko parempi vaihtoehto siis ollut että osasto olisi saanut maalikerroksen ja tarrat seinille mutta jäänyt ilman leluja,huonekaluja,pelejä ym erilaisia virikkeitä joita sairaaloissa kipeästi kaivataan? oletko koskaan viettänyt aikaa sairaalassa viikko- tai kuukausitolkulla? aika tulee pitkäksi lyhyemmässäkin ajassa.Kiitos zoccan kampanjan vanhemmat saavat osastolle paremmat oltavat ja lapset muutakin ajanvietettä kuin miettiä sitä että ovat yksin sairaalassa.

  4. Ce qui est grave, c’est que la crise et le désespoir réduit les patates en purée (!) même lorsqu’elle saute du… premier étage.Je ne vous dis pas l’état des patates qui sautent du 50e étage de la tour Flodor, dans le quartier d’affaire de la Fritelle, après avoir perdu cent patates en quelques minutes… Purée !(ces jeux de mots vous sont offerts par les frites John McCain)

 16. Heb 31 maart jl. bestelling ontvangen met de toegangsbewijzen voor een seminar deze zijn echter geldig tot 31 maart 2016!! Ook ik kan niet inloggen!

 17. Heb geen vraag maar wil aleen maar even laten weten dat ik in week 1 nog aleen maar aan de smoothies zit (neem die trouwens al 3 weken) en sta ook bol van t water haha.Neem ook de vitamine die Jesse aan heeft bevolen en voel me kei goed.Lichamelijk maar ook m’n humeur is top en slaap stukken beter.Zit nu weer aan een lekkere smoothie en ga zo de video “week 2″van Jesse kijken.Heb er weer zin in!!

 18. Ik heb me zojuist aangemeld maar kan nog niet in de programma’s die ik heb aangeschaft.
  Kan ik toegang krijgen?
  Dank je wel alvast!

 19. Ik moet uitkijken met eieren eten en kan me niet goed voorstellen dat noten voldoende zijn. Heb je nog een alternatief als ontbijt? Ik eet normaal havermout met amandel-, rijst- of kokosmelk en blauwe bessen en pitten of noten. Dat vult voor een ochtend prima zonder honger te krijgen. Is dat echter wel goed?

 20. Horen de smoothies die in het dagmenu staan alleen bij die dag of kan je ze ook uitwisselen met een andere dag? Soms is het ene produkt niet (meer) in voorraad terwijl iets anders eigenlijk al op moet maar pas over 3 dagen in het voedingsprogramma voorkomt?

 21. Ik neem aan dat het is:
  Ontbijt 1: of 2 gebakken eieren met avocado
  Ontbijt 2: een handje noten,
  en niet 2 gebakken eieren met handje noten (en dan geen avocado), toch?

 22. Ik heb genoeg aan 1 gebakken ei. Dan gaat er nog wat spinazie, en een uitje en soms wat kastanje Champions . Of ik bak het
  Ei of ik kluts hem met verse kruiden . Dan smullen maar.

 23. Hallo,
  Is dit het begin van het progamma? Ik heb gisteravond, 20-02-2019 de webinar gevolgd, lid geworden en wil gaan starten. Mij is het nog niet helemaal duidelijk hoe de volgorde is en waar ik dat kan vinden.
  Wat ik hierboven lees is allemaal oud…laatste van July 2018????
  Ik hoor graag z.s.m. van jullie

 24. nog een vraagje: Waar vind ik het menuplan??

 25. en de work out?

 26. Hallo,
  Daar ben ik weer……
  waar vind ik de PDF’s ??????
  Ik zou het fijn vinden wanneer ik een antwoord ontvang!!

Leave a Reply