Uitdaging week 19

Welkom bij de “Uitdaging van de week”!

Om je te helpen ‘in de flow’ te blijven en stap voor stap je doel te bereiken, bedenken we iedere week een “Uitdaging van de week”. Een simpele opdracht of tip, een “Gezonde Gewoonte” die bijdraagt aan de nieuwe jij. Omdat samen leuker is dan alleen, plaatsenwe iedere week 3 deelnemers ‘in het zonnetje’.

Namelijk:

* Het lekkerste recept van de week. Plaats hieronder jouw favoriete recept (voor welke maaltijd dan ook) en wie weet help je er 100-en mannen, vrouwen en kinderen mee!
* De beste tip van de week. Deel met ons hieronder hoe jij iets doet (over boodschappen doen, sporten, maaltijden plannen, omgang met anderen, jezelf motiveren, nieuwe voedingsmiddelen, etc).
* De beste coach van anderen. Draag een steentje bij aan het leven van anderen door hun te helpen en coachen middels reacties hieronder en op het forum.

Uit iedere categorie selecteren we wekelijks een winnaar, die we op de ‘Lid van de week pagina’ in het zonnetje zetten! De eer, je eigen overwinning en wat je voor een ander hebt betekend is je prijs!
Wie het zijn geworden kun je zien via onderstaande link:
https://leden.jessevandervelde.com/extra/lid-van-de-week/
Daarnaast stellen we voor 1 persoon van de drie, degene die er het meest uit sprong, een kleine prijs ter beschikking.

Uitdaging van deze week (week 19)
Wijs al het ongevraagd aangeboden lekkers af. Het is een uitdaging, maar je zult merken dat je je daarna sterk voelt en blij bent!

–> Volgende week komt voorlopig de laatste uitdaging van de week, degene die de leukste en origineelste uitdaging voor volgende week bedenkt wint de prijs! Schrijf jouw idee in het vak onderaan deze pagina.

 

 

 

 

 

Tips en recepten zijn ook welkom!

De prijs die wordt verzorgd door een van onze ‘Lid van de Week’ partners. Zij verzorgen elke week een ‘gezonde’ beloning!

De prijs van deze week wordt verzorgd door www.rawfoodvena.nl

De winnaar van de uitdaging van deze week krijgt maar liefst 25,00 excl.verzendkosten) bij www.rawfoodvena.nl/


Het streven van Rawfoodvena is optimale gezondheid beschikbaar en betaalbaar te maken voor zoveel mogelijk mensen.

Terugblik op vorige week

Het recept van de week komt via Jessica:
Een heerlijk sapje (is ook een beetje jezelf verwennen): 1 venkelknol, 2 stengels bleekselderij, 2 appels, 1 handvol gladde peterselie, evt 1 theelepel psyllium.

De tip van de week komt van Grytsje:
Als ik ‘s ochtends vroeg opsta en dan een training ga doen, is dat echt mijn moment. De rest van de familie slaapt dan nog en ik kan dan ongestoord een half uurtje oefeningen doen. Mijn hoofd en lijf zijn dan nog heerlijk soezerig en langzaamaan worden ze beide actiever en helderder. Daarna heerlijk douchen en goed ontbijten, dan kan ik de dag weer aan met een voldaan gevoel!

110 comments

 1. Deze uitdaging komt me bekend voor, ik kon hem zelf verzonnen hebben 🙂 Ik ga er voor, het helpt dat er deze week geen jarigen zijn, hihihi.

 2. nou ben blij dat ie deze week is haha, vorige week dus man vijftig geworden en wel een beetje feest mee gevierd, deze week wil ik dus echt helemaal streng zijn en daar past de uitdaging wel bij, kreeg vanochten een tsjechische wafel aangeboden door hub die ik netjes heb afgeslagen..hij was trots op me en biedt me nu niks meer aan deze week..dat is alvast 1 hihi

 3. het zal toch wel moeilijk worden deze uitdagiging. Morgen uit eten met 9 vriendinnen, eerst koffie met gebak, daarna midgetgolfen en als afsluiting gourmetten…heel verleidelijk allemaal. ik laat het morgen weten hoe sterk of zwak ik ben geweest….

 4. Mooie uitdaging weer, al moet ik zeggen dat hij me niet zwaar zal vallen. Ik breng de week door in mijn auto, ik werk niet op kantoor dus in mijn eentje in de auto is het niet zo moeilijk. thuis ook niet en de kids willen me nog weleens iets aan bieden, als ze cakejes gebakken hebben of zo maar dat wordt ook al minder. tegenwoordig roepen ze al , nee mama snoept niet meer en eet geen suiker meer, Mama eet alleen nog maar gezond! Behalve gisteravond dan , op een iets te gezellig feestje 4 witte wijn op( , verder niets gesnoept of gesnackt wat niet mag. ) en die kwamen hard aan, had dan ook een beetje moeite met het zandpad richting ons huis. Voel me vandaag dan ook ietwat brak, geen hoofdpijn ofzo maar ben het blijkbaar niet meer gewend . Dus de wijntjes dan ook maar afslaan, nou het aantal wat verlagen HIHIHI!

 5. Ik snoep totaal niet meer dus dit is geen uitdaging voor mij. Ik sla al
  2 jaar al het lekkers af wat niet in mijn voedingspatroon past. Ik noen het ook niet meer iets “lekkers” omdat ik er totaal geen behoefte meer aan heb. Mijn lichaam wil het echt niet meer. Mijn uitdaging deze week is dan ook her aantal glazen wijn beperken. Normaal drink ik niet meer behalve bij een etentje met vrienden. Laat ik er dit weekend nou net 2 hebben.

  1. Heel herkenbaar ik eet ook al jaren geen snoep en suiker en vindt het nu zelfs vies veel te zoet en van suiker krijg ik een vieze smaak in mijn mond. Maar ik houd ook wel van een wijntje met olijven. Mag je olijven veel eten?

   1. Olijven kun je gewoon eten. Let er wel op als je ze verpakt koopt dat er geen slechte toevoegingen in zitten.

 6. Ik heb over het algemeen ook helemaal geen moeite om als er iets lekkers wordt aangeboden om het af te slaan, dus dat is niet echt een uitdaging voor me. De drank is wel herkenbaar, ook ik drink al snel meer als 2 glazen. Gelukkig niet elk weekend. Laatst heeft mijn lichaam wel weer even laten merken dat het dat niet meer zo weet te waarderen. Na bijna een hele fles rode wijn was ik rond 2 uur naar bed gegaan. ‘s Ochtends om half 7 riep mijn dochtertje dat ze moest plassen en dan kun je maar beter snel zijn, want anders kun je vaak het bed verschonen. Dus iets te snel opgestaan, met als gevolg dat ik toen mijn dochtertje op de wc zat ik zelf op de badkamer vloer moest gaan liggen, omdat ik bang was van mijn stokje te gaan. Gelukkig voelde ik me een uurtje later weer een beetje mens, maar lang niet zo fris als anders. Dus weer een wijze les, volgende keer niet meer als 2 glazen. Nou ja dat wordt mijn streven, vroeger ook weleens geroepen dat ik nooit meer zou drinken na een zware kater en dat heeft me ook nooit weerhouden. Maar ben nu natuurlijk ondertussen een stuk ouder en wijzer.

  Groetjes Jessica

  1. Haha Jessica. Heel herkenbaar. Het overkomt me nu niet meer, maar vroeger had ik ook wel eens een kater(tje). Ik merk wel dat ik duidelijk minder drink dan vroeger. Het blijft toch een stap in de goede richting..

 7. Misschien een uitdaging voor volgende week: proberen niet te eten uit gewoonte/ verveling. Ik heb zelf nog vaak dat ik bij het tv kijken toch weer iets te eten pak (wel gezond) puur omdat het erbij hoort, zeker in het weekend. En het is natuurlijk een keertje niet erg, vooral niet als je er een bewuste keuze van maakt, maar als je het elke dag doet is het een slechte gewoonte.

  Groetjes Jessica

 8. Misschien een idee voor de uitdaging van volgende week.
  Vervang één verzorgingsproduct of schoonmaakproduct door een natuurlijk product.
  Ik ben hier erg mee bezig en als je even googled kun je talloze recepten vinden van hele simpele doe-het-zelf producten. Als je kokosolie en backingsoda in huis hebt ben je al een heel eind.
  Ik gebruik inmiddels zelfgemaakte deodorant, tandpasta, lippenbalsem, handcreme en bodybutter. (en dan ben ik er vast nog een paar vergeten…)

  1. Ja dus… Ook nog handzeep, douchezeep, shampoo en haargel.

 9. Voor mij is dit een echte uitdaging, want ik pak nog altijd om de ander te plezieren. Als iemand iets lekkers heeft gemaakt kan ik nog steeds geen nee zeggen, al weet ik dat het mij niet zal smaken. Deze week geen afspraken buiten de deur, dus dat is makkelijk.

  Mijn uitdaging gaat zijn: hoe vertel ik mijn lieve zoon die deze week op school geleerd heeft een aardbeientaart te maken en deze voor mij op moederdag nog eens gaat maken, dat ik hem eigenlijk niet wil?
  Ik wil hem niet teleurstellen…..
  Wellicht ga ik hem best leren hoe je een aardbeientaart maakt met de kokoskoekjesbodem. Dan hebben we nog samen plezier. Kan hij voor de rest van het gezin zijn taart maken. Pff ik vind dat echt moeilijk.

 10. ja tegen geliefden zeggen dat je hun liefdevolle aanbod toch liever niet wilt aannemen kan moeilijk zijn, ik heb op een zeker moment toch gezegd, ik vind het ontzettend lief dat jullie dingen voor me willen maken en waardeer dat zo ontzettend, maar in mijn geval is het nog een grotere blijk van liefde me niks te geven wat ik beter niet kan eten, mijn gezondheid is t grootste geschenk en alleen al dat jullie t voor me WILLEN doen is een kadootje
  mijn toen zesjarige dochtertje pikte het geweldig op, op moederdag werd ik s ochtends vroeg wakker gemaakt met ontbijt op bed..een bak aardbeitjes, en twee hele komkommers in stukken gesneden die ze om en om op coctail prikkers had gestoken hahahaha..tsja ik geef toe dat me dat wat veel was maar heb me dapper geweerd, komkommers als ontbijt hahaha, ze was zo trots
  inmiddels weten de meeste mensen in mijn omgeving dat je mij blijer maakt met een leuk tijdschrift ofzo,..ik zit gewoon weer braaf aan mijn overheerlijke smoothie, als ik iets aangeboden krijg bedank ik altijd beleef maar ga niet meer uitleggen waarom ik t niet wil,..nee is ook een antwoord, en nee is geen afwijzing van de persoon zelf..dat gevoel daar heb ik me echt overheen leren zetten

  1. Super dat je al zo ver bent, Kristal. En wat schattig hoe je dochter het opnam.
   Mijn zoon weet natuurlijk wel wat ik wel en niet wil eten, wellicht weet hij niet hoe hij mij dan kan verrassen. Hij is daar nogal onzeker in, daar zal ik hem dan bij helpen. En het is logisch dat hij het geleerde in de praktijk wil brengen.

   Ik ben inderdaad altijd bang dat de persoon zich afgewezen voelt. Het zijn ook juist de kwetsbare mensen waar ik geen nee tegen durf te zeggen. Maar goed, nu neem ik mijzelf ook telkens niet serieus. Wat een lessen toch telkens!

   1. ja het leven is een grote bundel van lessen he haha, het punt is dat je mensen ook kwetst als je niet duidelijk bent in dingen, ik heb gemerkt dat het vaak niet de inhoud van de boodschap is ie kwetst maar de manier waarop het “verpakt” is..hoe zeg je het, hoe breng je het,..
    zeg je, ik wil geen taart ..of zeg je..wat ontzettend lief dat je voor mama een taart wilt maken, vind je het erg als ik er alleen maar een heel klein stukje van eet, mama mag sommige dingetjes eigenlijk niet eten he, maar jou taart is zo bijzonder, daar proef ik echt wat van en dan wil ik hem t aller liefste met jullie allemaal delen zodat iedereen weet hoe bijzonder je taart is
    ik geef maar een suf voorbeeldje hoor maar ik merk dat het bij kindere toch vooral gaat om het serieus genomen worden, het gewaareert en erkend worden, zo zijn we toch zelf meestal ook? ik wel hoor, ben soms net een klein meisje haha
    je vind je weg er wel in..geniet gewoon van dat kleine stukje zelfgemaakte taart, ik hanteer zelf een 90/10 regel, 90 procent gezond, 10 procent ongezond maar wel genieten, en dat werkt heel goed voor mij:)

 11. Om jezelf te wapenen tegen aangeboden lekkers (op het werk of zo) zou je de volgende lekkere mueslirepen mee kunnen nemen:

  1 ½ cup havermout
  1 cup geraspte kokos
  ½ tl zout
  1 tl kaneel
  ½ tl allspice (of koekkruiden)
  ¼ cup sesamzaadjes
  ½ cup gehakte pecannoten
  1 cup gedroogd fruit (rozijnen, gojibessen, abrikozen in stukjes, vijgen in stukjes etc)
  3 rijpe bananen, tot moes geprakt
  ¼ cup kokosolie (vloeibaar)
  1/4 cup koudgeslagen honing (optioneel, neem anders wat extra kokosolie)
  1 tl vanille extract

  Verwarm oven voor op 175 graden.
  Meng alle droge ingrediënten in een grote kom (zorg dat de vruchten niet aan elkaar plakken) en alle vochtige ingrediënten in een andere kom. Voeg de vochtige ingrediënten dan bij de droge ingrediënten en meng goed door elkaar.
  Breng het beslag over op een bakplaat (met bakpapier) of in een bakvorm en druk stevig aan tot een stevige koek van ong. 2 cm dik.
  Met een mes maak je inkepingen zodat de individuele mueslirepen na het bakken van elkaar te scheiden zijn.
  Bak ongeveer 20 minuten (tot de randjes bruin zijn)
  Laat volledig afkoelen alvorens de repen te breken/snijden

  1. o ja, ik heb zelf aan het originele recept nog een handje pompoenpitten en zonnebloempitten toegevoegd. Lekker!!!

   1. Goed idee!

 12. Ik weet niet meer waar het recept vandaan komt, het is in elk geval heel erg lekker en voedzaam.
  Ook leuk om te maken in kleine koekvormpjes.

  Gevulde speculaas

  500 gram gemengde noten
  5 dadels
  20 gram speculaaskruiden/koekkruiden
  ca.12 el ahornsiroop, of ander natuurlijk zoetmiddel
  250 gram witte amandelen

  •Noten met dadels malen en vermengen met 8 eetlepels ahornsiroop en de speculaaskruiden. Wanneer het deeg te droog is en het wordt niet goed gemalen een eetlepel water toevoegen.

  •Met de hand kneden tot vaste massa.

  •Helft van speculaasdeeg op bodem van springvorm Ø 18 cm aanbrengen, de rest nog apart houden.

  •Amandelen malen en vermengen met 4 eetlepels ahornsiroop of ander zoetmiddel naar smaak.

  •Amandelmengsel op de notenlaag in de springvorm aanbrengen.

  •Tweede helft van “speculaasdeeg” aanbrengen op de amandellaag.

  1. ziet er zeker goed uit!!

   1 ding is mij nog onduidelijk, moet het niet meer in de oven?

 13. Uitdagingstip voor volgende week: Doe enkele ademshalingsoefeningen of een ontspanningsoefening voor je gaat eten. Zodat je echt rustig en ontspannen zult eten. Op die manier zal meer voldoening van je maaltijd hebben.
  kijk maar eens wat het met je doet: je kauwt bewuster en zult meer aandacht voor je eten hebben. Hierdoor zul je wellicht ook minder eten.

  1. goed idee Dorine. Ik zou er nog aan toevoegen om elke hap minstens 30 keer te kauwen.

   Voordelen van goed kauwen:

   De vertering word op de juiste manier in werking gezet
   Door te kauwen weet de rest van de spijsvertering dat er eten aan komt. Het geeft alvast een kickstart aan alle processen.

   De vertering kan optimaal functioneren
   Goed gekauwd voedsel heeft een groter oppervlakte waardoor alle stoffen makkelijker kunnen worden afgebroken en opgenomen en je lijf dus ook meer voedingsstoffen haalt uit het voedsel dat je eet.

   Het voorkomt een te veel aan bacteriën en gas
   Door het inslikken van grote stukken voedsel kan het eten niet goed worden verteerd maar je darmen gaan het wel proberen. Hierdoor ontstaat er gas en een teveel aan bacteriën in je darmen. Waardoor je weer winderig en een onregelmatige stoelgang kan krijgen.

   Meer genieten van voedsel
   Goed kauwen betekent: een betere smaakbeleving en door het kauwen geef je jezelf de tijd om te genieten van het eten.

   1. ik heb sinds een tijdje ook een tongschraper en merk dat door het gebruik ervan na een poetsbeurt mijn smaak ook veel sterker is geworden, misschien ook een tipje om de smaakbeleving omhoog te brengen?

 14. Hallo allemaal. Ik ben hier nieuw sinds vandaag. Mijn naam is Yvonne.
  Ik ben 57 jaar ‘jong’-:) Ik ga de uitdaging aan en heb vandaag de 3 DVD’s besteld…ik ben benieuwd. Leuk om hier en daar wat recepten te lezen.
  Ga dat zeker uitproberen! Verder heb ik een levensmotto dat ik wil delen met jullie: “Niet het vele is goed, maar het goede is veel!”… Nu aan de slag met het overgewicht ca. 15 kilo’s. Vooral ‘mezelf hervinden en terugvinden’ Ik vind het mooi dat Jesse zegt ‘in ieder van ons zit een slank persoon’ de buitenkant is slechts een fase…daar trek ik me aan op. Ik beweeg dagelijks, ben wel beperkt door chronische aandoeningen etc. en mijn schildklier werkt niet meer slik daar Thyrax voor. Ik ben benieuwd of met dit leefstijlprogramma de schildklierfunctie weer aan de praat geholpen kan worden, zou erg mooi zijn! Goed te weten dat ik niet alleen sta in mijn ‘strijd’ met overgewicht. Iedereen succes gewenst en tot lees/mails.
  Groet, Yvonne

  1. heel veel succes yvonne, kom ook gezellig meekletsen op t forum , we steunen elkaar door alles heen,en e staan veel goede tips, ik ben al meer dan 50 kilo afgevallen en heb een heel nieuw leven , zelfs een nieuwe toekomst voor me liggen, allemaal door dit voedingspatron en mn leefwijze..:)

 15. Lang geleden dat ik actief was op het uitdagingen net. Inmiddels eet ik een stuk gezonder, behalve in de avond, het is erg lastig om makkelijke maaltijden toch gezond te maken als je gewend bent aan rijst aardappels, mie, couscous en pasta. Ik heb inmiddels al eens puree van zoete aardappels gemaakt, maar heel eerlijk blijft het daar bij. Jammer want ik als broodliefhebber eet amper brood, alleen als ik ergens ben waar het eten geserveerd wordt. Thuis eet ik veel chiapudding en ik maak (sinds kort weer) smoothies en salades. Stom eigenlijk, het ging een tijd goed en dan zak je af, nu ben ik opnieuw begonnen en het ontbijt en lunch gaan eigenlijk vrij makkelijk. Om wat makkelijke recepten voor de avond te vinden heb ik het boek hormoonbalans dieet gekocht. Wie weet.

  Het is wel zo dat ik voel dat het beter met me gaat als ik gezond eet, recente bloedtesten wijzen ook uit dat ik volgens het boekje ben. Sommige Zijn op het max van goed, maar sommige ook heel laag.

  Volgende week (tja uitstellen omdat ik zondag een high tea heb) begin ik met een detoxplan. Ik ben benieuwd, zal wel lastig worden en ik moet zeggen ik weet nu al dat ik niet alle ingredienten (poeders) heb, maar als ik smokkel wil ik alleen maar gezond smokkelen, dus geen brandnetel te vinden voor de salade, dan rucola ofzo.
  Wel een uitdaging, maar hoe gezond ik ook eet, ik kom maar niet onder die 80 kilo, heel frustrerend. Ik kom aan als ik brood eet, het is er dan ook met gezonde voeding binnen 2 dagen weer af, maar minder dan nu wordt het niet. BALEN. (zal toch aan die avondmaaltijd liggen)

  Leuk om te zien dat jullie allemaal nog zo fanatiek zijn, ik bewonder dat enorm!!!

  Groetjes

  1. Hallo Estella,

   Hoewel ik sinds vandaag ‘nieuwkomer ben’ reageer ik toch graag op jouw berichtje. Waarom….omdat het zeer herkenbaar is (voor velen denk ik).
   Zelf weeg ik ook rond de 80-82 kilo en merk dat het niet eenvoudig is onder de 80 te komen…ja het lukt weleens (-/- 1 ons ) maar bij het minste geringste zit ik weer boven de 80. Ik heb al enorm veel geprobeerd, teveel zelfs, waardoor mijn schildklier niet meer werkt althans minimum waarde moet 0,3 zijn en is bij mij 0,005…Goed gedeelde smart is halve smart. Ik heb nog niet helemaal door hoe het forum werkt. Hopelijk kunnen we elkaar steunen zodat we ons houden aan de gezonde gewoontes (die voor mij dan nog nieuw zijn). Ik bak al 25 jaar mijn eigen brood, en dat zal nu het lastigste voor me zijn, ben een echte broodeter. Verder was ik niet zo van de vleessies, maar bloedonderzoek wees uit dat ik naast een tarwe allergie ook een voor soja heb ontwikkeld (naast allerlei andere zaken). Dat betekent dat ik mijn favoriete sojaburgers, quorn etc aan de kant moet zetten…(heb begrepen dat soja niet altijd een goede keuze is)… Ik bak graag appeltaart als de kinderen komen (wonen ver weg en is altijd feest als ze komen)..
   Old habbits die hard is een gezegde…zal dus nieuwe gewoontes dienen aan te leren (heb een hekel aan het werkwoord ‘moeten’..). In ieder geval, mijn boodschap is, je staat niet alleen, er zijn er velen zoals jij die moeite hebben met het bereiken van het ‘ideale’gewicht waar je naar verlangt. Mijn motivatie is ‘gezonde(r) oud(er) worden’! Mijn broer is nu 2 jaar terug plotseling overleden en dat heeft me aan het denken gezet.
   De avonden vind ik persoonlijk ook het moeilijkste…overdag ben ik aardig in de weer met mijn hondje daar loop ik ongeveer 3, a 4x per dag mee.
   Wandelingetjes van rond de 30 minuten of langer. Ik sport 2x in de week bij de fysiotherapeut en ik tracht 1x per week te zwemmen. ‘s Avonds ben ik vrij passief. Kortom, werk aan de winke’-:) Succes ermee! Groet Yvonne

 16. ik ben net thuis van het uitje met m’n vriendinnen. ‘t is toch een beetje een cheatdag geworden maar het glaasje wijn en het ijsje toe niet genomen.
  mprgen weer smoothies en salades…..

 17. ik heb na mn vakantie de draad weer volledig opgepakt, heb op vakantie twee potten rauwe honing gekocht van een imker, en dat is behoorlijk zuivere honing ( wilde bloemen in een natuurgebied)
  daar heb ik wat chocolaatjes van gemaakt en daar neem ik af en toe eentje van, gisteren koffie, koekjes en een stukje taart afgeslagen omdat ik er echt geen trek in had,..soms sta ik versteld van hoe ik verandert ben,..nog geen jaar geleden was ik een totale eet verslaafde, wanhopig omdat ik dacht hoe kom ik hier ooit vanaf..en nu kost t me totaal geen moeite meer

  1. That’s a sensible answer to a chgellnaing question

  2. ate fionski tanungin mo na lang yan ilang singsing na tinaggihan heeheehee ikaw ate fionski ilan na pinatalsik mo? ang mga lalaki nga kasi kung feel mo na di makapag commit at yun ang gusto mo iwanan na! kasi kung puro lab lang un pairalin la ka nya hanggang makakita sya ng pakakasalan tapos i dump ka na di buti pa i dump mo at maghanap ka ng mag settle wid u… o di ba???

  3. Dette så ut som en innbringende handletur. Godt dere bare var damer hihi. Masse fint! Og så gøy med bakekurs. Ønsker deg en fin ukeslutt! Klemmer fra Elin

  1. Hallo Emha en allemaal. Voor mij is alles nog nieuw, ik wacht op de DVD’s die per post gaan komen, erg spannend allemaal…het geeft me een gevoel van hoop en ‘troost’te weten dat ik niet alleen sta. Hoe het forum allemaal werkt weet ik nog niet. Ik vind het jammer dat het in het engels is ingedeeld kan dit ook vertaald worden in nederlands? Kan ik ergens een voorbeeld vinden hoe het e.e.a. werkt? Bedankt en succes allemaal!
   Yvonne

   1. Engels? Bij mij is alles Nederlands?

    Klik helemaal boven aan deze pagina op FORUM. Dan kom je op het forum terecht en kun je kiezen uit drie categorieen: voeding&recepten, oefeningen&trainingsschema’s en motivatie (in groene letters) Klik een van deze categorieen aan en je komt in dat betreffende deel van het forum terecht. De rest wijst zich (waarschijnlijk) vanzelf.

    Zo niet, vraag gerust om meer info.

    1. Emha bedankt ga kijken of het lukt.
     Fijne dag verder!
     Yvonne

 18. Vandaag ben ik me er ineens heel erg van bewust hoe blij ik ben met dit forum en hoe veel steun ik daarvan ondervind. In ben al jaren bezig met me te informeren over voeding en gezondheid maar vond daarvoor in mijn sociale omgeving weinig interesse. Alleen bij mijn moeder die het Moerman dieet deed. Ik vind het heerlijk om hier met gelijkgezinden te communiceren over gezonde voeding en gezond leven. Ik merk ook dat ik nu voor het eerst in staat ben om hetgeen ik in de afgelopen jaren aan theoretische kennis heb opgedaan om te zetten in de praktijk. Ik ben nu 5 maanden lid van deze site en merk dat ik steeds gemotiveerder raak in plaats van dat ik afglijd naar oude gewoontes. Bij deze wil ik dus graag iedereen bedanken voor jullie bijdragen aan deze site want zonder jullie was ik nu niet (bijna) op streefgewicht in een gezond lichaam zonder de klachten en kwaaltjes waar ik zes maanden geleden nog wel last van had. Dikke knuffel voor iedereen!!!

  1. Heel herkenbaar Emha. Deze groep stimmuleert enorm. Voor mij ook heel belangrijk. Bedankt iedereen!

  2. Hallo Emha,

   Hoop dat ik je voorbeeld mag en kan volgen.

   Bedankt voor de bemoedigende woorden.

   Ik vind het ook fijn met gelijkgezinden te kunnen communiceren.

   Succes allemaal,

   Yvonne

   1. Begun, the great internet edouitacn has.

   2. 5: Mon voisin Totoro8: Rencontre du troisième typeOui, je sais, je me suis faite griller, mais pour une fois que je trouve, j’ai voulu participer… Pardon collègue

   3. Et une fois à la retraite, il pourra finir les études qu’il avait dû laisser en plan…La patate est très réussie, on voit bien le lien de parenté malgré une coupe de cheveux très différente.

  3. Knuffel terug hoor! We steunen elkaar allemaal en dat is best wel bijzonder. Laten we er vooral mee doorgaan en …hoe meer zielen hoe meer vreugd.

 19. Uitdagingstip voor volgende week:
  Organiseer een kookactiviteit voor vrienden en familie zodat ze zelf kunnen kennismaken met al het lekkers in ons leven en kunnen ervaren dat dat helemaal niet moeilijk is.
  Zelf dacht ik er aan om vriendinnen uit te nodigen om chocolaatjes te maken en ze te laten weten dat met de juiste ingredienten er ook nog van afvalt, en er enorm mee aan je gezondheid werkt.
  Leuk lekker en gezellig leek mij.

 20. wat een leuk idee! ‘k zal er zeker eens over na denken of ik dit kan organiseren.

 21. Hallo Dorine en alle mede-leden,
  Chocolade zonder aan te komen??? Ik ben benieuwd!!
  Groetjes Yvonne

  1. Als je op het forum kijkt bij voeding en recepten dan zal je ook een topic chocolade vinden. Hier vind je het recept om chocolade te maken. De hoofdingredienten zijn rauwe cacaopoeder en kokosvet. M.n. het kokosvet zorgt dat je gaat afvallen. De cacao bevat veel antioxidanten en andere belangrijke stoffen. Wanneer je pas begint met gezond eten heb je vaak een te kort van deze stoffen en veel behoefte aan chocola om deze te korten aan te vullen. Doordat je te korten aanvult zul je minder snel trek hebben en minder behoefte om te snaaien. Als je ook nog andere superfoods aan je chocola toevoegt heb je echt een super tussendoortje.
   Maar zoals met alles overdrijf niet.
   Weet dus dat je lekker kunt snoepen en je lichaam er blij mee is 😉

  2. Als je naar het forum gaat en kijkt bij voeding en recepten onder de topic chocolade vind je het recept. De hoofdingrediënten zijn kokosvet en rauwe cacaopoeder. Kokosvet laat je afvallen en in rauwe cacao zitten veel goede stoffen die je in eerste instantie nodig hebt om evt. te korten aan te vullen. Eens je meer in balans bent zul je minder behoefte aan chocola gaan hebben. Wanneer je nog meer superfoods aan je chocolade toevoegt is dit echt een super verwennerij waarmee je je lichaam voedt. Je mag er dus zo ongeveer ongestraft van eten.

   1. Hallo allemaal,

    Ben superbenieuwd…heb gisteren mijn eerste aankopen gedaan, kokosvet waar ik een biologische kogelbiefstuk in gebakgrilld heb..vond wel dat het erg spetterde (net als bij olijfolie)…de smaak was goed.

    Ik heb rauwe chocolade stukjes gekocht (kon niet kiezen tussen poeder en stukjes eigenlijk omdat ik nog niet wist wat ik ermee kon maken).

    Ik vind het allemaal superspannend en hoop zo, dat het gaat werken voor me. Ga nu op het forum nogeens lezen over de schildklier (is bij mij naar de knoppen gegaan door al het diëten…en weet inmiddels dat diëten niet werken). Heb ondergewicht van 53 kilo gehad en overgewicht van 89 kilo. (Ben 1.64 lang en 57 jaar – gelukkig jong van geest-:).

    Koken is mijn hobby, gezellig maken, aandacht voor voedsel qua smaak en geur en kleur. Eten is bij ons elke dag een moment van aandacht voor elkaar. Ook nu mijn man met pensioen is. Uitkijkend op de landerijen, brede horizon, ooievaars die overvliegen, hazen op het veld die elkaar achterna zitten.

    Vanmorgen door de regen mijn hondje uitgelaten, friese stabij, Doerak van 3,5 jaar…merkte dat ik me nog zwaar voel met nu 80.9 kilo.
    Ik heb wat medische beperkingen die het allemaal wel lastig maakt zoals o.a. schildklier die niet werkt althans onderwaard 0,005 terwijl minimum 0,3 behoort te zijn; vermoeidheidsklachten door fibromyalgie, cvs, astma en dan nog whiplash na ernstig ongeval waarbij ik een nekhernia heb opgelopen (inmiddels geopereerd). Goed ik klaag niet hoor maar dan weten jullie wat meer van me. 6 jaar geleden zat ik nog in een rolstoel en na jaren revalidatie ben ik weer op de been. Mijn conditie is matig en ga 2x per week naar fysiofitness om mijn conditie redelijk op zijn minst te krijgen. Ik zou gaan zwemmen gisteren maar ellendige hoofdpijn heeft me ervan weerhouden. Wel door weer en wind (hondenweer -:) met Doerak erop gegaan natuurlijk.

    Ik ben benieuwd naar de oefeningen van Jesse, ga nu de email nog afluisteren. Mijn belastbaarheid qua tillen is zeer beperkt (vanwege de nekpijn). Doen jullie allemaal oefeningen met een kettlebelt en waar begin je dan mee of zou ik dat ook op een andere (lichtere) manier kunnen oplossen?

    Zo weten jullie wat meer over mij, bedankt voor het lezen en succes vandaag allemaal. De eerste stap is gezet en het begin van de verdere rest van mijn leven.

    Groetjes Yvonne

    1. Hallo Yvonne,

     ik ben er van overtuigd dat als je Gezonde Gewoontes van Jesse in je levenswijze toepast dat er een groot deel van je gezondheidsklachten zullen verdwijnen. Je leert heel erg veel over wat voedsel met je lichaam doet. Ik ben ook 57 jaar en sinds augustus vorig jaar hier mee bezig. ik ben 13 kg afgevallen en voel mij energieker dan ooit. Het bewust bezig zijn met andere voeding geeft mij ook weer plezier in het bereiden van de maaltijden.
     Mijn man is gelukkig ook heel positief en vindt dat we heerlijk eten.
     Heel veel succes met je vele ontdekkingen naar een gezondere levensstijl.

     Groetjes,
     Marja

     1. Hallo Marja,

      Dank je wel voor de bemoedigende woorden.
      Mijn man staat er ook voor open om zich aan te passen, hij zal wel gewoon zijn brood blijven eten (wat ik zelf bak).
      Ook daarin ga ik zorgvuldiger keuzes maken.

      Ik hoop me ook energieker te gaan voelen net als jij Marja en anderen en hoop ook op een gewichtsafname.

      Vanmiddag ben ik wezen trainen bij de fysio en het ging heel erg goed. Gewogen 80 rond dus dit wordt mijn uitgangspunt.

      Ik heb de DVD’s nog niet ontvangen maar ga ervan uit dat die dan morgen binnenkomen….ik ben benieuwd!

      Wordt vervolgd,

      gezonde groetjes Yvonne

    2. Ik doe de 8 min workout.

     1. Super jazzed about getting that knwo-how.

   2. Bedankt Dorine! Ga zeker proberen,…ben benieuwd
    Groetjes Yvonne

 22. Vandaag heb ik mijn zoon verteld dat ik zijn taart die hij voor mij voor moedrdag wil gaan maken niet wil hebben. Ik heb hem voorgesteld een aantal recepten te geven van lekkere dingen die ik wel graag heb. Het leek dat hij dat wel oke vond.
  Achteraf viel het wel mee om dit tegen hem te zeggen.

  1. Wat goed Dorine,
   Nu je dat zo schrijft bedenk ik me dat ik behalve het avondeten het bakken van taarten zo lekker vind. Het ruikt zo lekker en natuurlijk eet ik ook een stukje. Zou er ook een goed alternatief zijn, gezonde lekkere cake? Dat zou wel een uitkomst zijn. De havermout pannekoeken vind ik ook al zo lekker.

 23. Alternatieve uitdaging van aanstaande zondag (voor de moeders onder ons): hoe zorg je er op een tactvolle en liefdevolle manier voor dat je – door anderen klaargemaakte – moederdagontbijt (of moederdagtractatie) voldoet aan onze gezondheidsnormen? Geen croissantjes, geen beschuitjes met jam, geen boterhammetje met veel te veel chocoladehagelslag. Ik moet daar zelf ook nog even over nadenken, ik ben benieuwd naar jullie ideeen…….

  1. Ja dat is net als de aardbeientaart die mijn zoon zo graag wilde gaan bakken.
   Van te voren laten weten waar je echt van smult of als ze het naar je bed komen brengen een bordje op de deur hangen met verboden voor: croissantjes etc 😉

  2. Gee whiz, and I thgohut this would be hard to find out.

  3. Hei igjen… ☀ han er jo bare sa skjönne!Er han Skovkatt; jeg har en, men huns pelsen aldri ga tovete…!?!Vil lage en ny Foto Safari innlegg na!Har en super helg ☀ Beatrice fra Tyskland

 24. Hallo allemaal!

  Ik ben ook sinds kort begonnen met om maar te beginnen gezonde gewoontes. De DVD’s heb ik al binnen en ik vind het te gek voor woorden dat het eigenlijk zo simpel is. Nou ja simpel…. het doen is duidelijk iets anders. De smoothies vind ik niet vies en die geven me duidelijk een energiek gevoel!! Ik heb (en nog steeds) ontzettend moeten wennen aan het vele eten gedurende de dag en ook het vele drinken. Mijn lichaam schrikt zich rot volgens mij hahahaha voel me soms net een ballon (vooral van het drinken). Heb zelfs even getwijfeld of het wel goed was want ik kreeg het gevoel dat ik juist dikker werd.
  Ik moet gewoon doorzetten want ik voel me duidelijk een stuk beter nu ik de gezonde middelen eet.
  Goed te lezen hoe het anderen ook vergaat en ook heel herkenbaar.

 25. Ik ga voor mijn zoon (12jr)een kookboekje samenstellen van recepten die gemakkelijk klaar te maken zijn en lekker en gezond zijn natuurlijk.
  Hij wil kok worden en heel graag voor moederdag en andere momenten iets maken waar iedereen van kan genieten.
  Op die manier hoef ik hem niet telkens te zeggen waarom ik iets niet neem, dat is voor beide partijen niet leuk.

  Ik ga bij de recepten tips zetten waarom het gezond is.
  (hij fantaseert al wel eens over hoe je een restaurant begint met op de kaart overwegend veggie recepten en maar enkele vlees recepten, net omgekeerd als het nu in de meeste restaurants is, als hij opent zal ik jullie uitnodigen ;-))

  Wellicht een tip voor anderen die ook huisgenoten hebben die graag koken

  Gaat een beetje werk in zitten, maar nu ik nog lekker thuis zit kan ik daar lekker mijn energie in steken.

  1. Wat een goed idee!! Leuk om te zien dat je zo’n leuk contact met je zoon hebt.

   Ik zag je recept van de gevulde speculaas en dat ziet er super lekker uit. Ik ben zelf niet zo’n keukenprinses, maar moet het gebeuren niet meer in de oven en zo ja op hoeveel graden en hoe lang? Ik hoor het graag van je.

   1. Vooral niet in de oven zetten, Rachida. De lagen goed aanduwen op elkaar en evt nog versieren met blanke amandels en dan kan je er zo aan beginnen.

    1. Beter!!! Ik ga het van ‘t weekend meteen proberen.

     Dank je wel!

    2. Schandalig lekker! Wat een traktatie, heb de taart gemaakt, voor vanavond bij de koffie (ik thee) en ik heb mijn vingers moeten aflikken. Lekker……. Wow dat recept staat meteen in mijn geheugen. Grappig trouwens dat ik gisteren lekker op de markt noten heb gehaald en in de bio winkel amandelmeel. Nu ga ik nog een keer amandelbrood bakken. Soms werkt het naar je werk niet altijd met smoothies en salades en dan een boterham is dan gezond en lekker.(hoop ik)

     1. Niet te veel van eten he. Het zijn wel noten en daar mag je per dag slechts een hand van hebben.

      Ik had hem een keer voor bij mijn schoonfam. gemaakt. Eerst deed iedereen een beetje kieskeurig en daarna bleef de gewone speculaas liggen en was die van mij op ! 🙂

     2. Hoi Dorine,

      Ik moest natuurlijk ook even kijken of het lekker is, dus heb ik maar een mini koekje gemaakt/ Ik heb ook mini/ kinderspringvormpjes. Dus die heb ik gebruikt. Nog geen 5e van je recept. Manlief vond het ook erg lekker. Kijk zij hij, als je zulke recepten hebt, wil ik ook wel mee doen. Hij ziet mij worstelen met het avond eten. Ik ga niet 2 verschillende dingen koken, dus we zoeken naar wel gezonde dingen, dat ik bijvoorbeeld de aardappels laat staan. Maar met rijst en pasta (zeker zelf gemaakte mmm) dat is lastig.

      Wel bedankt voor het recept, het is beter dan de spekkoek, was (niet door mij hoor) ook zelf gemaakt en is mmmmmmmmm. Maar niet echt gezond denk ik.

 26. Hallo Allemaal, Nog geen DVD’s binnen maar wel alvast vroeg uit de veren gegaan. Gisteravond tot laat videoboodschappen van Jesse beluisterd,
  oefeningen geprobeerd, nog niet het idee dat ik er handig in ben.
  Om 6.15 opgestaan, strijk gedaan en ingrediënten (groentenfantasie) voor smoothie gepakt. Hond uitgelaten, sneller gelopen dan ooit al spelend met Doerak zodat mijn hartslag flink aan het werk ging.

  Toen groene smoothie gemaakt, en Quinoa ontbijt met raw chocolat, gojibessen (nog nooit eerder van gehoord-:), rozijnen, wat kaneel en water….Mijn man is enthousiast, wilde niet proeven maar is wel nieuwsgierig en vindt dat ik vrolijker ben omdat ik (geïnteresseerd in voeding) weer perspectief zie met name wat betreft de schildklier die het niet doet…

  Hoewel ik de informatie van Jesse heb gelezen en allerlei reacties zie, sommige positief maar veel ook negatief….dus kortom het blijft spannend voor me of dit gaat werken. Voor alsnog vertrouw ik erop dat het mijn gezondheid ten goede komt.

  Verder een hele boodschappenlijst gemaakt om bij de gezond en wel winkel in te slaan en AH…het ‘feest’ gaat nu écht beginnen.

  Mijn weegschaal was vanmorgen minder gunstig gezind, maar dit was na mijn uitgebreide ontbijt dus echt maatgevend was het niet. Morgen maar eens nuchter op de weegschaal gaan staan en dat als uitgangspunt nemen….en dan proberen niet elke dag te wegen/kijken…

  Vanavond komt onze dochter en ik heb bij de recepten gezonde alternatieven gevonden waarvan ik wat ga uitproberen i.p.v. mijn gebruikelijke taarten en caken…ik ben benieuwd! Wel leuk dat er toch alternatieven zijn…alleen op komkommers en snoeptomaatjes leven is ook niet altijd gezellig..haha….

  Goed ik heb 1,5 liter groene smoothie staan…dus kan voorlopig vooruit. Helemaal glad kreeg ik het niet, voel nog best de structuur van de wortel, komkommer etc.

  Mijn vraag aan jullie is; Voelt een smoothie écht glad in je mond of is het juist normaal dat je de ‘vezels’ op je tong voelt?

  Bedankt weer en succes vandaag allemaal, ik ga inkopen doen!!! -:)
  Yvonne

  1. Hoi Yvonne.

   Het is normaal dat smoothies niet glad zijn. Het is wel de bedoeling bladgroentes in je smoothie te combineren met fruit. Wortel is geen bladgroente. Je moet vooral denken aan spinazie, andijvie, sla, peterselie, koriander, diverse koolsoorten, paksoi ed. ook bleekselderij kan.
   Deze groenten bevatten geen zetmeel en kunnen zonder problemen met fruit gecombineerd worden.

   1. Ha Mariëtte,
    Bedankt voor de tip.
    Dacht dat ik ook weleens wortelsap als onderdeel was tegen gekomen,
    goed ik heb de laatste weken zoveel gelezen dat ik het ook (nog) niet weet. Inmiddels de DVD’s binnen en zoek er dit weekend een rustig moment voor uit die te kijken/luisteren.

    Ben nu aan de slag geweest met de ‘koekjes’ maar de deegballen waar erg kruimerig…ben benieuwd hoe het uit de oven komt -:)

    Bedankt en fijn weekend

    1. Yvonne: wij maken onderscheid tussen smoothies en sappen. In een smoothie combineer je fruit met bladgroenten (geen komkommer, wortel etc). Een smoothie maak je in een blender die alles heel fijn hakt, alle vezels blijven dus in de smoothie aanwezig. Een sap maak je van fruit en/of allerlei groentes. Hierin kun je dus wel komkommer, rode biet, wortel etc gebruiken. Sap maak je in een sapcentrifuge of (betr nog) in een slowjuicer. In sap zitten geen vezels meer en daarom worden de voedingsstoffen sneller opgenomen. Ideaal zou zijn als je beide kunt doen: sap als eerste in de ochtend (snelle opname) en de smoothie dan later op de dag.

     1. Goedemorgen vroege vogel-:) wat een prachtige zonnige dag.
      Bedankt voor de uitleg dat verklaart een hoop.
      Zal het onderscheiden invoeren.
      Heb alleen diaree vandaag, snap er niks van…ik heb me al weken gehouden aan geen toegevoegde suikers.
      Maaltijdsalade met forel gemaakt, verse mijn sap gedronken en gisteravond een rijstwafel bij verse groentensoep met soepvlees en gehakt…en dan gisteravond mijn zelfgebakken ‘gezonde koekjes’…de smaak was heerlijk, vind ze wel erg vullen en had nog wat problemen met het deeg glad krijgen, was wat kruimerig gebleven…maar goed, alle begin is (soms) moeilijk.
      Ben begonnen met de DVD te kijken tot nu nog niets gezien wat ik niet al tevoren via internet allemaal aan info had tot me genomen. Dat vond ik wat teleurstellend maar ben benieuwd hoe de rest van de DVD zal zijn, zal ik me na dit weekend eens mee bezighouden. Net een fikse wandeling gemaakt met Doerak dus nu gauw aan de slag voor een gezonde dag. Vanavond naar een concert en eens even onderzoeken wat ik aan voedsel kan meenemen. Fijn weekend en bedankt voor je uitleg Emha!
      Yvonne

 27. Hallo Allemaal,wat leuk zoveel nieuwe namen op dit forum, van harte welkom en samen staan we sterk in de strijd tegen de pondjes! Zelf ben ik vanaf januari bezig en inmiddels 14 kg lichter en heb nu al veel profijt van alle gezonde gewoontes, die ik inmiddels al redelijk gewoon ben gaan vinden. De Groene smoothies, de trainingen, minder melkprodukten, minder brood en veel groente. Het wordt een nieuwe leefwijze. Voor mezelf is de belangrijkste leefregel; geen suiker, geen zoetjes en geen zoetigheid. Wel natuurlijk eigen gemaakte chocolaatjes van Kokosolie en (rauwe)Cacao! Op Youtube en op deze site vind je de recepten, heerlijk! De uitdaging van deze week heb ik prima kunnen volhouden tot vanochtend… Had juist vanochtend bij de koffie wel trek en ik had geen eigen lekkers( noten, gojibessen, zaden) mee, dom ! Maar goed weer wat geleerd, neem altijd wat mee, ook al is het maar voor een paar uur! Voor volgende week heb ik nog een idee: Afstand doen van de te groot geworden kleding, durf ik zelf te geloven dat ik nooit meer zo zwaar zal worden als dat ik was? Fijn weekend allemaal!

  1. Proficiat Grytsje! heel goed bezig. doorgaan he!

  2. Wow Grytsje, wat een resultaat….ik droom ervan…

   nu naar de oven kijken of de koekjes wat geworden zijn-:)

   wel grappig al die lekkere recepten als alternatieven voor snacks en lekkers…had ik niet verwacht

   Fijn weekend!
   Yvonne

   1. P.s. Uiteraard een grote felicitatie waard!!

    ennuh….de koekjes ruiken in ieder geval heerlijk-:)
    ben benieuwd….

    Yvonne

   2. Dank je wel, ja ik kan het soms zelf ook niet geloven, maar het werkt echt, ook de thyrax helpt mee, maar ja, zoals Jesse in de filmpjes vertelt, is het niet belangrijk hoeveel je eet, maar wat je eet! Goede vetten zijn juist heel belangrijk, maar suiker is echt uit den boze.
    Ook jullie gun ik zo’n resultaat, want het is echt heel fijn om je wat fitter en gezonder te voelen.

    1. Jij bedankt Grytsje. Ik slik al 10 jaar Thyrax maar mijn schildklier is vrijwel uitgeschakeld..de onderwaarde ver beneden peil.

     Ben naar de G&W geweest en heb geinformeerd naar Kelposan van Vogel..zoals Jesse had beschreven. Dit werd ten sterktste afgeraden, zeker in combinatie met Thyrax…dat was wel even een kleine teleurstelling…

     Binnenkort maar eens met mijn arts overleggen.

     Nu ‘pooped out’ ondanks dat ik geen enkele toegevoegde suiker binnen heb…doe ik eigenlijk zelf al heel lang. Gezonde maaltijdsalade gemaakt met forel en rauwkost…goed ik was wel om 05.00 uur al wakker…dat zal het wel zijn-:)

     Nog even bijtanken, dan nog de ‘hoespoets’ voordat onze schat thuiskomt….

     De koekjes ruiken lekker, smaken goed maar vraag me af of de structuur wel goed is…de deegballetjes waren te crummy, dus ergens in het proces is het niet helemaal goed gegaan.

     Goed nu aan de groene thee.
     Fijn weekend allemaal

     Yvonne

 28. Ik heb/had even een kleine pauze genomen van het forum. Ik had er even behoefte aan om er wat minder mee bezig te zijn. Jammer dat het volgende week alweer (voorlopig de laatste) uitdaging van de week is. Het gaf mij echt een extra zetje om goede gewoontes in te voeren. Daarom misschien leuk om als voorlopig laatste uitdaging voor jezelf terug te blikken. Welke uitdaging doe je nu nog steeds. Aan welke uitdaging had je het minste en waarom. Enz…

  1. Hallo Clautje,

   Hoe communiceren jullie dan na deze week?

   Terugblikken is er voor mij nieuwkomer niet bij…:)

   dus ik kijk alleen vooruit…misschien ook een prettiger idee.

   (grapje)…

   Bij mij is er een kwartje gevallen om nu EINDELIJK voor mijzelf te kiezen en mij toe te leggen op gezond voedsel wat ik wil en wat mijn lijf dient… dat deed ik 30 jaar geleden al maar met het krijgen van een gezin en het nodige aan tegenslagen ben ik mezelf vergeten te dienen….

   Mijn uitdaging zal zijn, de emotionele eetbuien uit te bannen en te vervangen door andere activiteiten om mijn verdriet een plek te geven.
   (rouwverwerking).

   Ik sta verder positief in het leven en zie problemen als uitdagingen waar oplossingen voor in mezelf liggen…Ik voel me al opgelucht dat ik nu voor mezelf durf te kiezen…dat zal een goede stap in een gezonde richting zijn.

   Succes allemaal!
   Yvonne

 29. ik heb gisteren nee gezegd tegen een moederdagtaart die me werd aangeboden voor vandaag:) bij de ekoplaza heb ik heerlijke ingredienten voor een mooie moederdagsalade gekocht en vanochtend een lekker moederdagsmoothie gemaakt:)
  eigenlijk heb ik er geen moeite mee gehad om nee te zeggen en is iedereen er wat aan gewend dat ze me niks moeten aanbieden:)
  ik bulk wel van de ideetjes om anderen ook te laten “proeven” aan dit goede leven. bij ekoplaza alvast een eerste kontakt gelegd met t idee dat ik er eens kom vertellen over mij , mijn gewichtsverlies, gezond shoppen en koken, en wellicht kan ik van daaruit eens proberen of ze niet iets kunnen gaan doen met t uitlenen van blenders of juicers, bijv tegen borgsom, dat ekoplaza dat sponsort zeg maar, en dat mensen dan daar een blender of juicer kunnen lenen voor een week om te ervaren wat het met je doet, ..voordeel voor hen, publiciteit en verkoop van bio groente en fruit en ander produkten, voordeel voor mij ook publiciteit en naamsbekendheid en vooral de mogelijkheid om te delen met mensen die t nodig hebben
  zo heb ik nog wel wat leuke ideetjes:) morgen begint mn studie officieel, de eerste tien modules, ik popel om te beginnen:)

  1. Goed bezig Kris, dat gaat helemaal goed komen met jou praktijk!

  2. Heel goed idee. Succes met de officiële start!

 30. Ik wens iedereen (als moeder en/of als kind) een fijne Moederdag toe!

  1. Jij ook Marlie! Daar sluit ik me bij aan.

   1. Thank you so much for this arteilc, it saved me time!

   2. Mr. Yancy:Toward the end of “I Wish I Had Known” you quote a verse from 1 John. “If your heart condemns you, God is greater than your heart.” I’ve read through multiple translations of 1 John and can not find a verse that is translated this way or even a verse that seems similar.Help!ThanksRichardTry 1 John 3:20 in the NIV, RSV, or King James Version.Philip

 31. Ha Kristal,

  Fantastisch idee! Welke studie?
  Succes in ieder geval.
  Morgen schrijf ik weer heb het nodige beleefd!

  Groet aan allemaal

  1. Ik doe de opleiding tot healthcoach bij IIN (institute for integrative nutrution)om straks zelf mensen te gaan begeleiden op dit vlak

 32. Mooi!!!!
  Groetjes Yvonne

 33. Hallo Allemaal, Voor de moeders onder ons, ik hoop dat jullie een fijne moederdag hadden. Voor diegenen die het geluk kennen nog een moeder of schoonmoeder te hebben, ook voor jullie hoop ik dat jullie een fijne moederdag hadden. Ik wil met jullie delen, dat ik een gelukkige moederdag heb mogen ervaren…waarmee??? met een ontroerende lieve oprechte kaart van mijn dochter en een fijn telefoongesprek met mijn zoon die ver weg woont.

  Wat zo ontzettend leuk is, dat Frieda, zo heet ze, vakantiewerk gaat doen op een 5* camping hier dichtbij. Dit sluit aan bij haar opleiding aan de Academie voor Theater. Ze was veel eerder klaar met het instuderen van de interactieve theatervoorstelling zodat we het geluk hadden haar een paar uur bij ons te hebben. Maar het wordt nog veel leuker. Frieda staat dus helemaal open voor mijn gezondheidsavontuur en heeft van alles geproefd (en zelfs meegenomen -:) Ook zij koopt voortaan rauwe noten, cranberries etc….heb haar een doosje meegegeven. Ze heeft ook mijn ‘spread’mee….geweldig dat ze dit ook wilt.

  Zelf heb ik ons verwend met een gezond menu en heb daar veel plezier aan beleefd. Ik heb geëxperimenteerd met avocado en makreel, peterselie, olijfolie en groene kruiden. Dit gegarneerd met komkommerschijfjes en als ik er een paar had die dik genoeg waren, deze met mijn zelfbedachte spread besmeerd….dus wat blijkt, in de toekomst ook toast overbodig haha.

  Verder een moederkoek gemaakt van allerlei superfood producten en gezonde meelsoort als amandel etc. het is nog in een experimentele fase maar de geur van kaneel en het uiterlijk van cranberries, gojibessen en rozijnen is onovertrefbaar.

  De gezonde koekjes, recept van Annemiek, smaakten geweldig, erg voedzaam. Ben alleen nog niet zover dat het deeg ook smeuiig was…dat verdient nog verdere oefening, geeft niet.

  Vandaag een wandeltocht door de bossen gemaakt met mijn man Jan en onze hond Doerak. We wisten niet hoelang de route was en waren op onderzoek uitgegaan om familie met kinderen en een vriend met kinderen, allemaal deze zomer een onvergetelijke vakantie te geven. Zij zijn niet in de gelegenheid door omstandigheden om op vakantie te gaan. Wij gaan zelf ook niet maar met het maken van speurtochten, wat drinken op een boerderij en picknicken aan een meertje gaan we het zeker leuk hebben! Ik heb de boerin gevraagd of we met de boer met ons gezelschap een rondleiding zouden kunnen krijgen. De boer heeft koeien en kalveren en de kinderen kunnen een (nep)koe melken…houten koe met uiers en water erin. Ze kunnen er volleyballen, voetballen.

  Er is alleen drinken en boerenijs en appeltaart. We hebben een afspraak gemaakt dat we van tevoren laten weten wanneer we komen.
  Zelf maken we een speurtocht met vragen en opdrachten en we rusten dan bij de boer met als topattractie een rondleiding (kosteloos) – wij geven een kleine donatie als gebaar -.

  De kinderen krijgen een lichtgewicht rugtasjes waar alleen gezonde dingen ingaan. Ook voor onze gasten ben ik niet bereid om garbitch producten te kopen of te maken.

  Goed, nu bijkomen van onze maaltijd, gerookte zalm met slamelange, komkommer en tomaten….HEERLIJK!!! Ben nu echt heel erg moe, maar zooooooooooooooo voldaan….

  wordt vervolgd
  groetjes allemaal,
  Yvonne

  1. Gefeliciteerd met je prijs Yvonne!

   1. Mariette, dank je wel….begrijp niet goed waar ik dit aan te danken heb, werd er door overrompeld…ben nog helemaal nieuw hier…

    groetjes Yvonne

    1. Hoi Yvonne,

     Geniet van je prijs en als je niet weet wat je moet kopen of je wilt advies, kun je dat aan Elsa van Rawfoodvena vragen. Ik heb ook een keer een prijs gewonnen en heb toen goed advies van haar gekregen.
     Wat ze ook hebben is gezonde chocolade mmmm (soms handig, ik ben zelf niet zo goed in het zelf maken) Mijn favouriet is de chocodelic producten. Noten/ bessen met rauwe chocolade erom mmmmmm.

     Veel eet plezier!

     1. Ha Estelle,

      Dank je wel…hahaha…zit lachend achter de pc…ik zal het in overweging nemen. Heb ooit weleens een raw choclate reep via de gezond en wel winkel gekocht. Kan me herinneren dat dit best zwaar viel (ben nogal allergisch voor e.e.a.)….maar het water loopt me in de mond als ik je berichtje lees.

      Nu even uitrusten van mijn fysiofitness training dan een gezonde lunch maken.

      Fijne dag vandaag, bedankt voor het meedenken vind ik erg fijn!
      Yvonne

 34. Goedemorgen allemaal,

  Vandaag is het weer tijd voor de fysiofitness en gisteren een email/videoboodschap van Jesse bekeken waarin staat dat je ook rustdagen dient in te lassen. Dat wordt morgen dan. Eigenlijk is dit mijn zwemdag…goed dat kan ik dan vrijdag doen want donderdag is onze trouwdag en komen Frieda en Jaap. Vandaag alvast verzinnen welke gezonde producten we in huis gaan halen en welke recepten ik ga bereiden.

  De weegschaal was me minder gezindt vanmorgen vergeleken met gisteren…ik weet het, het is niet verstandig om elke dag te wegen. Mijn man vindt dat ik er al beter uitzie, dat ik ‘straal’ haha het is wel lief zoals hij meeleeft.
  Ik bof wat dat betreft wel.

  Misschien heb ik meer spiermassa door het klimmen en klauteren en oefenen, wie weet. Het was vanmorgen erg fris met Doerak uitlaten en ik heb korter gewandeld dan normaal (omdat ik zo naar fysiofitness ga ben ik wat liever voor mezelf geweest, ik weet namelijk dat dit ook een hele belasting voor me is vandaar).

  Nu tijd voor mijn ontbijt, zou willen zeggen, allemaal een fijne dag!
  Groetjes Yvonne

  p.s. Ik zou het leuk vinden van meer mensen te willen horen hoelang ze bezig zijn met deze leefstijl en wat ze aan oefeningen of sporten doen. Waar beleef je het meeste plezier mee? Bedankt!

 35. Hallo allemaal. Het is wel rustig op dit forum-:) allemaal aan het genieten van het droge weer? Wij hebben een forse boswandeling achter de rug en gerust bij een boerderij waar mijn man,dochter en schoonzoon heerlijk aan het boerenijs zaten, echt ambachtelijk gemaakt en ik me te goed deed aan een kop hete groene thee. Veel stappen gezet wat dat betreft, de verleiding daar weerstaan. Vandaag in een krantenartikel een item gelezen over ‘wilskracht’ Ooit heb ik vernomen dat ‘wilskracht’ of te wel, gebrek aan wilskracht niet de reden is dat afvallen niet lukt. Wetenschappelijk onderzoek wijst uit volgens hoogleraar R.F. Baumeister, dat ‘wilskracht’te trainen is…het begint met de beslissing welke je neemt en keuzes die je maakt. Die beslissing en of keuzes leiden ertoe dat je je doel bereikt omdat je letterlijk in beweging komt en in actie komt. Deze actie leidt er snel toe dat je nog meer positieve beslissingen neemt. Ik ga het boek bestellen in ieder geval, Blijft een interessante materie. (hoe het menselijk brein werkt).

  Groetjes weer
  Yvonne

 36. Hallo Yvonne

  ik kan je nog een interessant boek aanraden: De grote voedsel verleiding geschreven dor Denise de Ridder. Over de psychologie van het eten.

  Groetjes,
  Marja

  1. Hoi Yvonne en Marja, er is zoveel op dit gebied en het gaat inderdaad om keuzes maken. Heb je eenmaal de keuze gemaakt om gezond te eten, dan wordt het na verloop van tijd steeds makkelijker. Toch wil ik benadrukken, dat het vermijden van suiker, zoet en zoetstoffen heel belangrijk is, misschien wel de sleutel. Als je geen zoet meer krijgt neemt je behoefte aan zoet ook snel af. Zelf merk ik, dat zodra ik weer zoetigheid heb gehad, ik ook altijd weer meer behoefte heb om te eten.Mijn doel is om het helemaal weg te laten en dat lukt steeds beter!
   Succes,en het gaat niet alleen om wat je weet, maar ook om of je wat je weet ook doet ( citaat vrij naar Jesse).

 37. Hoi Yvonne.
  Dit de uitdaging van de week en dat staat in principe los van het forum. Het is beter je verdere berichten op het echte forum te plaatsen. Daar worden ze beter gelezen als een uitdaging al geweest is.. Gezien je enthousiasme zou het zonde zijn als je waardevolle berichten niet door iedereen gelezen zouden worden!

  1. Oh Mariette, dank je…ik begreep het (nog) niet of (weer) niet haha
   zal nog eens kijken…groet aan de andere zijde (het forum) dan.
   Yvonne

 38. Hallo Mariette,

  ik begrijp nog niet zo goed hoe ik op het forum kom. Ik heb forum aangeklikt maar ik begrijp niet hoe het werkt??

  kun je een tip geven?

  Marja

  1. Klik op Forum. Dan zie je 3 catagorien. Voeding en recepten, Training , Motivatie. Kies er één en jr. Krijg een lijst van geplaatste topics. Bovenaan staan altijd de topics waar het laatst op gereageerd is.
   Rechtsboven de categorieën staat een getal vóór de tekst. “unread topics”. Als je dat aanklinkt kun je zien wat je nog niet gelezen hebt na je laatste bezoek.
   Ik hoop dat je hiermee uit de voeten kunt.
   Succes.!

 39. Mariette, bedankt! het is nu gelukt

Leave a Reply