Succesverhaal: geen ge-jojo meer!

Hier volgt een geweldig succesverhaal van Mariette: 

“Op 14 maart 2010 heb ik het touwtje van mijn jojo doorgeknipt.
Van jongs af aan had ik al last van overgewicht. Het zit in de familie en mijn geringe lengte van 1.59 cm werkt er niet aan mee. Op de lagere school was ik vaak het mikpunt van plagerijen. Ik was een “dikzak”.

Mijn dieetverleden begon op 15 jarige leeftijd. Het lukt me om met de Weight Watchers, waar mijn moeder naar de bijeenkomsten ging, behoorlijk af te vallen. Zo’n 12 kg. Maar ondanks dat ik altijd aan sport gedaan heb en naar mijn idee altijd gezond heb gegeten, had ik ook regelmatig last van vreetbuien. Niet één dropje, maar een hele zak , niet één koekje, maar het hele pak. Zo kwamen de kilo’s er langzaam weer bij. Ik jojode met een lang lijntje…
Bepaalde gebeurtenissen in je leven maken het afvallen makkelijker, omdat je een doel hebt. Een huwelijk is zo’n doel. Toen ik trouwde in 1987 woog ik 57.
Er zijn echter ook bepaalde gebeurtenissen in je leven die er voor zorgen dat je weer dikker wordt. Door mijn 2 zwangerschappen was ik in 1995 uiteindelijk 80 kg.
Na weer een aantal diëten te volgen zoals Weight Watchers, Een Leven Lang Fit en Montignac bleef ik maar jojoën. Al deze diëten hadden bepaalde aspecten die me wel aanspraken, maar hoe meer ik me erin verdiepte, des te verwarrend werd het. Deze onzekerheid heeft tot gevolg dat je anders tegen eten aan gaat kijken; mag ik dit nu wel of niet?
Ondanks dat ik altijd aan sport deed lukte het maar niet om op gewicht te blijven.
14 Maart begon ik met het Mentale Dieet Plan van Katja Callens. Ik had gelijk door dat dit anders was. Er was ook een mentaal aspect, waar aandacht aan geschonken werd. Iets wat bij geen enkel ander dieet het geval was.

Enkele principes zijn:

 • voor het ontbijt een half uur wandelen
 • 2.5 liter water drinken
 • 5 x per dag eten
 • 1 dag in de week alleen maar eiwitten, 3 dagen alleen eiwitten en groenten, 3 dagen eiwitten, groenten en koolhydraten, dit alles volgens een bepaald schema
 • mentale oefeningen

Ik gooide mijn hele leven overhoop en ben er vol voor gegaan. Een uur eerder opstaan om te kunnen wandelen; na 3 weken is het een gewoonte. Vooruit plannen, zodat ik niet in de verleiding kom verkeerde dingen te eten.

Ik at veel meer dan ik gewend was, maar ik viel goed af. En het belangrijkste; ik heb geen moment honger gehad.

Voor het eerst had ik in de gaten dat ik heel mijn leven juist te weining heb gegeten uit angst weer aan te komen. Mijn stofwisseling was duidelijk te laag. Het lukte me om in een half jaar mijn streefgewicht te bereiken. Ik ging van 80 naar 60 kg en viel daarna zelf nog meer af. Dit was echt vet en geen vocht en spiermassa. Ik was echt “mooi afgevallen” , waarschijnlijk ook door de inname van veel magere eiwitten.Ik heb nog nooit zoveel complimenten ontvangen als de laatste anderhalf jaar.

Ook kwam ik in aanraking met EFT (Emotional Freedom Techniques) en de Law of Attraction. Ik luister nog steeds tijdens mijn vaste ochtend wandeling naar seminars over de kracht van ons onderbewustzijn en onze gedachten en kwam tot de conclusie dat ik in mijn jeugd op een moment het besluit nam te gaan geloven dat ik een “dikzak” was. Het was tijd nu te gaan geloven dat ik “slank, gezond en fit” ben. Ik zei dit elke dag tegen mezelf. Dit werkt echt heel goed en ik besef me dat ik niet alleen lichamelijk, maar ook mentaal een grote verandering ondergaan heb. We zitten vaak vast in een bepaalde realiteit die we zelf gecreëerd hebben door wat onze ouders, leerkrachten en andere mensen, met de beste bedoelingen, ons hebben laten geloven. Je kunt dit echt veranderen. Mijn ervaring is dat het leven op alle vlakken gemakkelijker dor gaat verlopen als je je focust op de goeie dingen: “where focus goes, energy flows”.
De volgende fase was dat ik op gewicht wilde blijven en vooral op een gezonde manier. Mijn hele leven één dag in de week alleen maar eiwitten leek me niet gezond en niet vol te houden.
Toen ontdekte ik Jesse. Ik keek de filmpjes en kwam steeds meer te weten over hormoonbalans, superfoods en groene smoothies
Zijn goed onderbouwde uitleg, zijn aanstekelijk enthousiasme en zijn gepassioneerde manier van praten was voor mij de reden de Gezonde Gewoontes dvd’s te bestellen.
Later heb ik ook de Superverbrander Methode en de Kettlebel dvd’s aangeschaft.
Vanaf juni dit jaar volg ik zijn adviezen op en tot mijn grote verbazing raak ik steeds meer buikvet kwijt.

Ik heb in mijn keuken een kastje uitgeruimd voor alle superfoods, Op de aanrecht staat een blender, een keukenmachine en een sapcentrifuge.
Ik eet geen suiker, geen melkproducten en geen gluten meer.
Mijn ontbijt bestaat afwisselend uit een omelet, chiapudding met gojibessen en kokos of quinoa, altijd aangevuld met een groene smoothie waarvan ik minstens 1.5 liter per dag drink.
Mijn lunch is een goed gevulde salade met vlees of vis en hennepzaadjes, mijn diner gestoomde groenten met vlees of vis of kelpnoodles met een zelfgemaakte pesto .
Tussendoor snack ik zelfgemaakte chocola, kokosnoot, groenten e.d.

Ik merk dat ik elke keer en stapje verder wil. Laatst heb ik de 7 daagse detox gedaan en ben ik inmiddels verslaafd aan de groene smoothies. Ook kies ik steeds meer voor biologisch en ga ik ook steeds meer de rawfood kant op. Ik heb in havermelk een goede vervanging gevonden voor een lekkere cappuccino.
Ik train 3 x per week met de Kettlebel. Ik wordt sterker en mijn lichaamssamenstelling veranderd.
De laatste keer gaf de weegschaal 57.4 aan. Ik kan mijn trouwpakje weer aan na 25 jaar!
Het belangrijkste is dat je de knop omzet in je hoofd. Als je jezelf echt wilt veranderen lukt het. Je kracht zit in jezelf. Geloof in jezelf.

 

 

 

 

 

 

Ik bevind me nu in fase 6. Het is een levensstijl geworden die me gemakkelijk afgaat. Het kost me geen enkele moeite.
Als ik het kan, kan jij het ook.
Laatst mocht ik Jesse op een paneldag in levende lijve ontmoeten en merkte dat hij echt toegewijd is aan je resultaat. Zijn kracht is dat hij je niet loslaat. Je kan altijd terecht met vragen tijdens webinars. Hij neemt echt de tijd voor je.
Jesse, bedankt voor je wijze woorden en je goede begeleiding. Ze hebben mijn leven op elk vlak veranderd.”

Mariëtte

7 comments

 1. Update:
  Bovenstaand verhaal schreef ik in november 2011.
  Inmiddels heb ik weer een aantal stappen gemaakt.
  Ik heb alle E-nummers uit mijn leven verbannen. Dat betekent dat je meer zelf moet maken, maar dat is totaal geen probleem voor mij.
  Ook maak ik mijn eigen deodorant, tandpasta, douchegel, scrub, shampoo, lippenbalsem, bodybutter en handcrème. Op deze manier weet ik zeker dat ik geen giftige stoffen op mijn huis smeer.
  Ook doe ik regelmatig een detox. Elke keer gaat dat gemakkelijker, omdat ik merk dat mijn lichaam schoner geworden is.

  1. Ik smeer niets op mijn huis, maar op mijn HUID natuurlijk!

   1. Hallo,

    Ik hoop dat je dit berichtje krijgt! Ik ben op zoek naar een ex-jojoër voor een artikel in VROUW magazine en jij klinkt als iemand die nu blij is met hoe ze eruitziet.
    Ik hoop dat jij (of iemand van de site) dit berichtje naar je kan doorsturen zodat we contact met elkaar kunnen opnemen en dan kan ik het verder uitleggen.
    Ik hoor het graag!

    Vriendelijke groet,
    Maaike Schaap

 2. Hallo,

  Ik hoop dat je dit berichtje nog krijgt! Ik ben op zoek naar een ex-jojoër voor een artikel in VROUW magazine. Iemand die nu blij is met hoe ze eruitziet. Ik hoop dat jij (of iemand van de site) dit berichtje naar je kan doorsturen zodat we contact met elkaar kunnen opnemen! Dan kan ik het verder uitleggen.
  Ik hoor het graag!

  Vriendelijke groet,
  Maaike Schaap

  1. Hoi Maaike. Ik lees net je berichtje. Bedankt voor je interesse. Ik denk niet dat ik het type ben wat je zoekt voor je magazine. Ik ben niet iemand die graag in de belangstelling staat, laat staan in een tijdschrift.

   groetjes,
   Mariëtte

 3. Wat ik zo fijn vind aan de dieet club is dat ik nu begeleiding erbij krijg, wat het allemaal een stuk eenvoudiger maakt.

 4. Ben ik met je eens afvallenmetnederland.

Leave a Reply