“Gezondheid, of een slank lichaam is niet het doel. Het is een reis. De reis naar je optimale voeding en levensstijl. Naar het lichaam en leven dat je verdient.”

“Laat uw voeding uw medicijn zijn en uw medicijn is uw voeding” – Hippocrates.

Dat is de boodschap van de grondlegger van de moderne geneeskunde die weerklinkt in de controversiële nieuwe filmdocumentaire Food Matters van regisseurs James Colquhoun en Laurentine ten Bosch.

Het is niet verwonderlijk dat de moderne maatschappij zieker wordt: we eten voeding met een uitgeholde voedingswaarde en chemische toevoegingen en hebben de neiging afhankelijk te zijn van medicijnen ter behandeling van wat mis is met onze ondervoede lichamen. Food Matters gaat over het onthullen van de “ziekte-industrie” ter waarde van triljoenen dollars en toont enkele wetenschappelijk verifieerbare oplossingen om op natuurlijk wijze van ziekten te genezen.
“Met toegang tot betere informatie maken mensen betere keuzes ten aanzien van hun gezondheid…”

De filmmakers hebben verscheidene vooraanstaande deskundigen op het gebied van voeding en natuurlijke genezing geïnterviewd, die uiteenzetten dat we onze lichamen beschadigen met onjuiste voeding. Daarnaast vertellen zij, en dat belooft het meest omstreden idee te zijn dat in de film naar voren wordt gebracht, dat de juiste soorten voeding, supplementen en ontgiftiging kunnen worden ingezet om chronische ziekten zo fataal als terminale kanker te behandelen.

Het doel van de film is om ons te helpen de denkpatronen te heroverwegen die aan ons worden gevoed door de gevestigde orde van onze moderne geneeskunde en gezondheidszorg. De geïnterviewden laten zien dat niet elk aandoening kostbare medische aandacht behoeft en lichten verschillende alternatieve therapieën toe die effectiever, goedkoper, minder schadelijk en minder ingrijpend zijn dan conventionele medische behandelingen.

Het ‘Food Matters’ duo heeft de film van begin tot eind onafhankelijk gefinancierd om op die manier zo onpartijdig mogelijk te zijn en een heldere en kernachtige boodschap voor de wereld neer te zetten. Food Matters, ofwel: voeding is belangrijk.

Food Matters is een lange documentairefilm die je informeert over de beste keuzes die je kan maken voor je eigen gezondheid en die van je gezin. In een verzameling interviews met vooraanstaande voedingsspecialisten, naturopaten, wetenschappers, geneeskundigen en medisch journalisten kom je tot de ontdekking…

 • Hoe voeding als medicijn kan worden gebruikt
 • Wie heeft vitamines nodig?
 • Is biologisch beter?
 • Hoe veilig is onze voeding?
 • Natuurlijke behandelingen om je Cholesterol te verlagen
 • Voedingsstoffen voor de behandeling van Angst en Depressie
 • Natuurlijke therapieën voor Kanker
 • Welke medicijnen doen meer kwaad dan goed?
 • Wat is de beste methode voor ontgiftiging, gewichtsverlies en gewichtsbehoud

Over de Film
“Laat uw voeding uw medicijn zijn en uw medicijn is uw voeding” – Hippocrates.

‘Food Matters’ werpt een keiharde blik op de huidige staat van onze gezondheid. Ondanks de miljarden dollars die worden gefinancierd voor (onderzoek in) nieuwe zogenaamde genezingsmethoden blijven we lijden aan een hele reeks chronische ziekten en alledaagse aandoeningen.

De film gaat over het onthullen van de “ziekte-industrie” ter waarde van triljoenen dollars en brengt een groeiende hoeveelheid wetenschappelijk bewijs aan het licht dat aantoont dat voedingstherapie effectiever, goedkoper, minder schadelijk en minder ingrijpend kan zijn dan de meeste conventionele medische behandelingen.

In ‘Food Matters’ ziet u interviews met toonaangevende medische deskundigen uit de hele wereld die natuurlijke methodes bespreken om kanker, overgewicht, hartziekten, depressie, geestesziekten en veel andere chronische condities te voorkomen en om te keren.

Zoek uit wat werkt, wat niet werkt en wat slecht voor je is. Geïnformeerd zijn over de keuzes die je hebt voor je eigen gezondheid en die van je gezin kan je leven redden.

Testimonials

“Ik heb zojuist NOG EENS TIEN stuks van deze verbazingwekkende DVD gekocht om ze deze zomer te delen met al mijn vrienden!
Het is zo duidelijk waarom zo velen van ons de diagnose krijgen dat ze een chronische ziekte hebben – onze wereld en onze “voeding” is giftig. Gelukkig is er deze DVD – laten we de wereld beter maken, één persoon per keer! XOXO”
– Lori L. – Kansas City, Missouri, Verenigde Staten


“Iedereen heeft er wat aan om te kijken naar Food Matters. Telkens wanneer we maar de kans krijgen delen we de film met iedereen en allemaal. Het is een buitengewoon educatief hulpmiddel dat onze groeiende praktijk als Full-Body Nutritional Cleansing Coaches ondersteunt.”
– Tracy Branson and Daniel Lacey – Oregon, Verenigde Staten


“Ik zou willen dat iedereen in de hele wereld deze film kan zien! Het wordt tijd dat we wakker worden en de verantwoordelijkheid nemen om ons eigen onderzoek te doen en de juiste voedingsstoffen aan onze lichamen te geven. We moeten ophouden ons als vee in een kudde te gedragen, en we moeten op zoek naar een nieuw pad, een nieuwe manier. Het vereist dat we er open voor staan en toestaan de Waarheid ons leven binnen te laten vloeien. En bereid zijn te zien hoe onze maatschappij wordt bestuurd met een financieel oogmerk. We moeten nu actie ondernemen met als oogmerk de Waarheid.”
– Laurie M. – Florida, Verenigde Staten


“Dit is een van de meest hoopgevende documentaires die ik ooit heb gezien. Het zegt dat je gezondheid je prioriteit is, en educatie je kracht – en de sleutel tot het creëren van een gezonder lichaam, geest en levenskracht.”
– Timothy C. – Sydney, Australië


“Deze film heeft mij aangezet om de boodschap over natuurlijke oplossingen voor onze “ziekte-crisis” door te geven aan de wereld om mij heen. Met als doel te delen hoe belangrijk het is om ons voedingspatroon te veranderen en verantwoordelijkheid te nemen voor onze gezondheid.”
– Janet W. – Winthrop Harbor, Illinois, Verenigde Staten


“Food Matters is echt een baanbrekende documentaire. Mijn dank gaat uit naar James en Laurentine vanwege hun geweldige film en omdat zij de moed hebben om ermee naar buiten te komen en levens te veranderen!”
– Kate Q. – Inglewood, Australië

Quote
“Als ik verder heb gezien dan anderen, dan komt dat doordat ik op de schouders van reuzen stond.”
– Isaac Newton

Experts in de film
Andrew W Saul

Doctor in de Filosofie, Therapeutisch Voedingsspecialist en Auteur
Rochester, New York, Verenigde Staten
Andrew Saul heeft een Doctorstitel in de Filosofie en is gespecialiseerd in Menselijke Ethologie. Hij is al meer dan 30 jaar adviserend specialist in natuurlijke genezing en als auteur en oud-lector van drie universiteiten is zijn kennis van klinische voeding ongeëvenaard. Hij is ook adjunct-redacteur bij de Journal of Orthomolecular Medicine.

David Wolfe

Wereldautoriteit op het gebied van Ruwe Voeding & Supervoeding
San Diego, Californië, Verenigde Staten
David Wolfe is toonaangevend autoriteit op het gebied van Ruwe Voeding en Supervoeding. David, die afkomstig is uit een gezin van twee doctoren in de geneeskunde, heeft een interessant perspectief op gezondheid en genezing die zijn overtuiging in de onveranderlijke universele wet “je bent wat je eet” bevestigt. David coacht behalve producenten en beroemdheden uit Hollywood ook sommige van de meest vooraanstaande zakenmensen en ondernemers uit de hele wereld.

Charlotte Gerson

Grondlegger van het Gerson Institute
San Diego, Californië, Verenigde Staten
Charlotte Gerson, dochter van Dr. Max Gerson, is de grondlegger van het Gerson Institute. Deze levendige en gezonde 85-jarige is een sterke voorvechter van genezing via voeding. In haar werk op het Gerson Institute legt ze zich toe op genezing en voorkoming van chronische ziekten door middel van natuurlijke behandelingen die de zelfgenezende werking van het lichaam stimuleren.

Ian Brighthope

Professor, Doctor in de Geneeskunde, Bachelor in de Chirurgie, Doctor in Agrarische wetenschappen
Melbourne, Australië
Professor Brighthope, tevens directeur van de Australasian College of Nutritional & Environmental Medicine, is een Doctor in de Geneeskunde en Chirurgie met meer dan 20 jaar praktische klinische ervaring. Hij is gespecialiseerd in Voedings- en Milieugeneeskunde, met een specifieke interesse in hartziekten, psychiatrische stoornissen, Chronisch Vermoeidheidssyndroom, artritis, astma, voedingsallergie, chemische overgevoeligheden, diabetes en kanker.

Victor Zeines

Holistische Tandarts & Voedingsspecialist
Manhattan, New York, Verenigde Staten
Dr. Zeines is een klinisch getrainde Tandarts die al meer dan 25 jaar Holistische Tandheelkunde beoefent. Hij heeft een Masterstitel in voeding en heeft acupressuur, kinesiologie en chiropraktische zorg gestudeerd. Dr. Zeines is ervan overtuigd dat slechte voeding een van de belangrijkste oorzaken is van tandbederf en tandvleesaandoeningen, beiden een voorbode van chronische ziekten die kunnen worden omgekeerd met verbeterde voeding en supplementen.

Phillip Day

Onderzoeksjournalist
Kent, Groot Brittannië
Phillip Day is auteur, onderzoeksjournalist en internationaal spreker. Zijn werk speelt zich af rond het onderzoeken van de meest effectieve behandelingen die tegenwoordig beschikbaar zijn en het distribueren van die informatie aan zoveel mogelijk mensen. Phillip gelooft in verantwoordelijkheid nemen voor je eigen gezondheid en dat “preventie een ton aan genezing waard is tegen een duizendste van de kosten”

Dr. Dan Rogers

De “ongeneeslijke” genezen
San Diego, Californië, Verenigde Staten
Dr. Dan Rogers is Doctor in de Geneeskunde en Naturopaat. Sinds eind jaren ’70 heeft hij patiënten behandeld met behulp van integratieve medicijnen. Wat hem zo uniek maakt is zijn succes in de behandeling van patiënten die door medische beoefenaars of ziekenhuizen geacht werden “ongeneeslijk” te zijn. Dr. Rogers gelooft in het gebruik van de Gerson Plus therapie die een vorm van ontgiftinging is, gebaseerd op voeding en genezing van binnenuit.

Jerome Burne

Journalist Medische Gezondheid
Londen, Groot Brittannië
Jerome Burne is een van de meest toonaangevende Britse journalisten in Medische Gezondheid en levert waardevolle bijdragen aan Medicine Today. In zijn artikels deelt Jerome de meest recente doorbraken in Medische Gezondheid met een breder publiek. Hij houdt ervan te benadrukken dat op wetenschap gebaseerd niet altijd betekent op medicijnen gebaseerd en dat met een natuurlijke aanpak verbazingwekkende slagingspercentages worden bereikt.

Patrick Holford

Grondlegger van de Institute for Optimum Nutrition
Londen, Groot Brittannië
Patrick Holford is een van de belangrijkste voedingexperts van Groot-Brittannië. Hij is een pionier in nieuwe benaderingen voor gezondheid en voeding en gespecialiseerd in geestelijke gezondheidszorg. In 1984 opende Patrick samen met zijn mentor en tweevoudig Nobelprijswinnaar Dr. Linus Pauling de Institute for Optimum Nutrition (ION) in Londen. Patrick is van mening dat een stralende gezondheid en weerstand tegen ziekten kan worden bereikt met optimale voeding.

Dr. Gert Schuitemaker

Grondlegger van de Ortho Europe Institute
Gendringen, Nederland
Dr. Schuitemaker is een traditioneel opgeleide Doctor in de Geneeskunde en Farmacie. Hij is grondlegger van de Ortho Institute of Europe en Directeur van de International Society for Orthomolecular Medicine in Toronto, Canada. Dr. Schuitemaker is van mening dat we eerst moeten kijken hoe we de patiënt kunnen helpen via voeding en supplementen alvorens we met enige vorm van medische behandeling beginnen.

Arnaud Apoteker

Bioloog en organische voedingsspecialist
Parijs, Frankrijk
Arnaud is bioloog en hoofd van de anti-GMO (Genetically Modified Organisms) Greenpeace campagne in Frankrijk. Zijn passie voor voeding die zuiver, gezond en goed is voor je beheerst zijn leven. Zijn beroep maakt Arnaud in het bijzonder gekwalificeerd om ons zijn perspectief te geven op de vele voordelen van organische stoffen en de verborgen gevaren van genetisch gemodificeerde voedingsmiddelen.

Samengevat
Food Matters is een lange documentairefilm die je informeert over de beste keuzes die je kan maken voor je eigen gezondheid en die van je gezin. In een verzameling interviews met vooraanstaande voedingsspecialisten, naturopaten, wetenschappers, geneeskundigen en medisch journalisten kom je tot de ontdekking…

 • Hoe voeding als medicijn kan worden gebruikt
 • Wie heeft vitamines nodig?
 • Is biologisch beter?
 • Hoe veilig is onze voeding?
 • Natuurlijke behandelingen om je Cholesterol te verlagen
 • Voedingsstoffen voor de behandeling van Angst en Depressie
 • Natuurlijke therapieën voor Kanker
 • Welke medicijnen doen meer kwaad dan goed?
 • Wat is de beste methode voor ontgiftiging, gewichtsverlies en gewichtsbehoud

Ondertiteling: Nederlands ondertiteld

Helaas verkopen we dit product niet meer, mocht je er interesse in hebben dan kom je er via google vast wel aan!

3 comments

Leave a Reply