Voeding die je Slank maakt is de titel van mijn eerste (e-)boek, dat ik schreef in 2009, toen ik zo’n 4 jaar actief was als Personal Trainer. De primaire focus van het boek toen was toen voornamelijk: “Wat kan je eten wat je hormoonhuishouding in balans brengt, waardoor je overtollige kilo’s zult verliezen”.

Op deze pagina kan je de introductie versie (de eerste 3 hoofdstukken) gratis downloaden.

De volledige versie (digitaal e-book) krijg je gratis bij de Gezonde Gewoontes DVD's.

Terwijl de essentie van het boek (Eet uitsluitend wat groen is, wat je kunt plukken, wat zwemt, wat vliegt en wat rent) niet is veranderd, is het boek door de jaren heen verrijkt met talloze nieuwe inzichten over voeding. Een betere titel zou op dit moment zijn: “Voeding die je slank maakt, je een geweldig immuunsysteem, enorm veel energie en een prachtige huid geeft”. Ik beantwoord met dit boek primair de vraag: “Wat mag ik eten, dat me een slank lichaam en een geweldige gezondheid brengt”.

Mijn doel met dit boek is tweeledig:
1. Je bewust maken over wat de voeding die we eten eigenlijk écht met ons lichaam doet;
2. Je nieuwe keuzemogelijkheden geven, goede en gemakkelijke alternatieven voor een blijvend gezond voedingspatroon.

In mijn ogen is onwetendheid over voeding één van de primaire redenen waarom overgewicht, diabetes, verhoogde bloeddruk, verhoogd cholesterol en andere levensstijl ‘ziekten’ (lees: symptomen) in de afgelopen jaren steeds verder zijn toegenomen. We denken: “Ik heb dit altijd gegeten, dus dat zal wel goed zijn”, of: “Het was op de TV, dus het zal wel gezond zijn”, zonder er over na te denken wat het effect van die voeding op onze hormoonhuishouding, onze cellen, ons immuunsysteem en andere lichamelijke processen is. Het is daarom, naar mijn mening, noodzakelijk eerst bewuster te worden en een betere kijk op voeding te krijgen voordat we veranderingen in ons huidige voedingspatroon kunnen maken. Hoofdstuk 3 “Wat ‘ze’ niet willen dat je weet over voeding” en hoofdstuk 4 “De ‘gezond illusie’, niet zo gezond als je dacht…” geven je nieuwe inzichten en leggen de basis om daarna voor jezelf te kunnen bepalen wat je wel en niet meer wil eten.

In de tussentijd kom je in dit boek diverse alternatieven en heerlijke recepten tegen, zodat je vanaf vandaag gezonder kunt gaan eten.

Met hoofdstuk 5 tracht ik je antwoord te geven op je belangrijkste vragen over voeding, zodat je vanaf nu een nieuw, blijvend gezond voedingspatroon voor jezelf kunt gaan samenstellen. Dit boek richt zich voornamelijk op het eten wat we allemaal kennen en wat in iedere supermarkt verkrijgbaar is. Ben je op zoek naar een verdieping op het gebied van superfoods en het effect van voeding en levensstijl op je hormoonhuishouding, dan verwijs ik je graag door naar één van mijn vervolg programma’s zoals het ééndaagse ‘Voor Altijd Jong Seminar’, ieder kwartaal georganiseerd op diverse plaatsen door het land.

Hormonen bepalen waar en hoeveel vet je opslaat. Voeding is de eerste stap tot het in balans brengen van je hormoonhuishouding en met het toepassen van de informatie uit dit boek ben je voor een groot deel op weg. En als je consequent in de praktijk toepast wat je leert in dit boek, dan zul je vet verliezen, veel meer energie hebben, een betere huid krijgen en mogelijk diverse andere verbeteringen ervaren. Hoe dan ook, er is nog een volgende stap, namelijk de invloed van voeding, stress & levensstijl en beweging op je hormoonhuishouding. En daarover geef ik je in hoofdstuk 6 een korte introductie (mijn programma “De Superverbrander Methode” gaat over het in balans brengen van je hormoonhuishouding, het is het vervolg nadat je de principes uit dit boek hebt toegepast).

Terwijl ik weet dat er een hele hoop informatie in dit boek staat en we soms kunnen ervaren dat het maken van veranderingen niet gemakkelijk is (maar je hebt de keuze, en ieder klein stapje vooruit draagt bij), wil ik je toch in het laatste hoofdstuk al kennis laten maken met het feit dat voeding zoveel meer is dan alleen een brandstof. Het heeft zulke enorme effecten op o.a. je huid en je energieniveau dat ik perse dit bonus onderdeel aan het boek wilde toevoegen.

Al met al heb je hiermee een heel complete bron van informatie over één van de meest primaire invloeden op je energie, je lichaamssamenstelling, je weerstand en algehele gezondheid: wat je eet. Leg het boek op een zichtbare plaats zodat je er regelmatig weer in kunt lezen en deel wat je leert met de mensen om je heen. Want samen een slank en geweldig gezond lichaam bereiken is vele malen leuker dan alleen!

Ik wens je het allerbeste en hoop je in de toekomst eens te mogen ontmoeten.

Klik hier om de introductie versie (hoofdstuk 1 t/m 3.5) te downloaden

Toegewijd aan jouw resultaat,

Jesse van der Velde

Klik na het downloaden hier om verder te gaan

Leave a Reply