Dit is mijn kortste video ooit…

Bekijk mijn onderstaande video wat ik hier mee bedoel!

 

Vraag jezelf na het kijken van deze video af:

 • Wat zou het me geven als ik wél die ene (kleine) stap vooruit zet?
 • Hoe zou ik me voelen als ik dichterbij mijn doelstelling kwam, of zelfs m’n doelstelling zou bereiken?
 • Welke kleine verbetering zou ik vandaag kunnen maken?

Onthoud dat veel kleine stapjes één grote maken.

We willen het allemaal ‘in één keer goed doen’, maar dit is niet zoals het werkt.

We hebben moeite veranderingen te gaan maken en ‘hikken er telkens tegenaan’, maar vallen ook telkens weer terug in ons oude eetgedrag.

De oplossing:
Waardeer ieder klein stapje vooruit. Focus op je doelstelling, focus op het feit dat je jouw doel zal bereiken als je door blijft gaan.

Een gezond, strak, slank lichaam blijvend hebben is geen ‘raket wetenschap’, er zijn geen ‘magische trucs’. Diëten werken niet. Maaltijdvervangers werken niet. Shakes werken niet. Pillen werken niet. Calorie-arm eten werkt niet. Het gaat niet om al die dingen die je de telkens weer opnieuw probeert.
Gezonde Gewoontes 3 DVD set - Klik voor meer info
Het gaat om je gewoontes.

Durf de rust te hebben om steeds één klein stapje vooruit te gaan. Alle kleine stapjes samen maken vanzelf één grote.

Er is altijd wel een excuus om het niet te doen.

Maar wat zou het je geven als je het nu wel gaat doen?

Klik hier om verder te lezen….

…….

Laat je je reactie achter? Bedankt!

En misschien wil je dit bericht plaatsen op Facebook, op Hyves en/of op Twitter? Bedankt!

30 comments

 1. Dag Jesse,
  Ik ben stappen aan het zetten voor een gezonder voedingspratroon en meer bewegen. Ik heb een vraag aan je over kaas. Je zegt liever geen melk, yogurt en kwark en straks met mate. Maar ik ben nergens iets tegen gekomen over kaas, of is het voor jouw vanzelfsprekend dat dat geen gezonde voeding is??
  Groeten, Mieke

 2. Dit is pas nuttige info.
  Hier kan ik pas wat mee.
  BEDANKT

 3. Sommige mensen hebben JUIST herhalingen NODIG !!! Niet iedereen kan naar d’r zin gemaakt worden dus sla het dan over in stilte !!!

  silent violin

 4. Dank je wel Jesse. Ook heel goed getime van je want ik moet nu naar de supermarkt om boodschappen voor de rest van de week te gaan halen.
  Om mezelf op dit tijdstip te beschermen tegen honger-aankopen heb ik zojuist wat vlees en een smoothie gedronken :))

 5. hoi

  ik kan ergens wel begrijpen dat sommige mensen het een herhaling vinden,maar persoonlijk vind ik dat je het elke keer op een andere manier brengt (opdat iedereen het echt zou gaan begrijpen).
  Je bent ook de enige die erin geslaagd is mij aan het luisteren te houden,het is ook echt interessant wat je vertelt,en volledig de waarheid.
  geen enkele diëtist die dit vertelt….
  en die herhaling is voor sommige mensen ook nodig zoals voor mij,voor te blijven volhouden.
  idd er is altijd wel een excuus,maar zoals je zegt,stap voor stap,je mag niet alles ineens willen.
  ik zelf heb ondervonden dat door bijvoorbeeld meer water te drinken,en een paar sneetjes brood minder te eten,dat dit al heel veel doet.en telkens je 1 stap kan,probeer je terug een stapje erbij te nemen…
  vooral die info over candida heeft iets teweeg gebracht in mij…maar ga er niet over uitbreiden,anders wordt dit een heeeeele lange tekst….
  vele groetjes

 6. Hallo Jesse,

  Je slaat de spijker op z’n kop en ik zou iedereen willen zeggen: begin gewoon!

  Na een jaar merk ik dat mijn hele eetpatroon is veranderd en dat ik fitter, gezonder en geukkiger ben. Dat had ik vorig jaar niet kunnen bedenken.

  Groet van Afërdita

 7. hallo jesse bedankt voor het mailtje het is toch weer een stimulans om verder te gaan met wat we allemaal bezig zijn namelijk je goede tips niet alleen lezen maar ook uitvoeren BEDANKT en groetjes pascale

 8. ik zou graag het brood eten volledig willen schrappen uit mijn menu,want nu eet ik het enkel nog smorgens.
  om 6u sta ik op,maak mijn zoontje klaar,en om 7u vertrekken we.dus niet veel tijd om bijvoorbeeld een omelet staan klaar te maken.dus ben ik op zoek naar een brood zonder gist en suiker,en dat lekker smaakt…..is dit mogelijk te vinden? of iemand andere tips,alternatieven voor s’ochtends?

  1. Hoi Kelly! Brood zonder gist bestaat nog niet helaas, anders zou het geen brood kunnen zijn 🙂

   Je zou ‘s avonds een groene smoothie kunnen maken en dat kunnen eten.

   Je kunt ook ‘s ochtends een pannetje met Quinoa (een graan, verkrijgbaar bij de biowinkel) opzetten en rustig laten koken terwijl je je aankleed. Voeg er wat kaneel aan toe en een handje rozijnen en je hebt een heerlijk, gezond ontbijt (quinoa is eiwitrijker en bevat geen gluten, daarom is het veel gezonder dan brood).

   Je kunt ook af en toe deze pannekoeken ‘s avonds maken en ‘s ochtends opwarmen of koud eten:
   http://jessevandervelde.com/1-dieet-recept-dat-je-de-hele-dag-wilt-en-kunt-eten/

   Succes!

 9. Hoi Jesse, tig video’s en mailtjes gekregen van jou, ik ben bezig met groene smoothies te gaan drinken, heeerlijk, en mijn hele gezin (7 personen) vragen elke dag, mam, mag ik nog een smoothie ?
  En nu de rest nog toepassen,, de knop is nog niet om, en moet je de kettelbel perse aanschaffen voor goed resultaat?
  Help me er door heen!!!!!!!!!!!!!
  Groetjes Ellen.

  1. Hoi Ellen! Geweldig zeg die smoothies en wat leuk dat ze er om vragen! Blijkbaar herkennen ze wat goed voor hun is!

   Kettlebell hoeft niet perse, maar ik raad je wel echt aan krachttraining te doen. Als je dat thuis wilt doen, is kettlebell je beste keuze. Krachttraining laat je lichaam hormonen als groeihormoon en testosteron (niet bang voor zijn dat je een man wordt hoor, maar dit hormoon maakt je wel slanker en het zal heus niet ineens uit proporties raken, tenzij je anabolen steroiden erbij gaat gebruiken ;)) aanmaken, wat nodig is om vet kwijt te raken. Er zijn in je lichaam twee balansen ten opzichte van testosteron:
   * Cortisol (stresshormoon) vs testosteron
   * Oestrogenen (vrouwelijke geslachtshormoon) vs testosteron

   Als cortisol of oestrogenen toenemen, neemt testosteron af en neemt vetopslag toe. Kettlebell training of andere krachttraining op de juiste manier gedaan brengt dit in balans en versnelt je resultaat enorm!

   Eerlijk is eerlijk, het hoort erbij voor optimale resultaten.

   Maar vergeet niet: Het is echt fun hoor 🙂 Lekker 20 minuten in je woonkamer wat oefeningen doen voor de TV. En zodra je de oefeningen onder de knie hebt na een paar trainingen zet je lekker wat muziek op als de kinderen op school zijn of slapen en heb je een heerlijk moment voor jezelf! Ik heb zelf nog geen kinderen, maar dit hoor ik vaak van moeders 🙂

   Succes Ellen!

 10. hoi,dank je voor je reactie.
  lol.
  ja dan was ik toch juist,ik had het ergens gelezen,iemand die iets zei over een brood zonder gist en suiker,en toen dacht ik ook van hoe kan dat nu…maar dan dacht ik misschien van,ja tegenwoordig kunnen ze veel :-), maar het is zoals je zegt,anders zou het geen brood kunnen zijn 🙂

  oki zal ik zeker eens proberen 🙂
  bedankt!

  er zouden meer mensen moeten zijn zoals jij…je helpt heel veel!

 11. Je heb wel brood zonder gist en suiker de ingredienten zijn die ik koop speltmeel volkorenspeltmeel speltgrutten en zuurdesem kost rond de 4 euro

  1. Hoi Roxanne,

   Spelt bevat gluten 🙂 Ook voor jou Kelly: je hoeft niet in de war te raken, want brood zonder gluten én zonder suiker bestaat helaas echt nog niet. En mochten ‘ze’ wel iets hebben, gevonden, dan is het zo kunstmatig geproduceerd dat het niet gezond kan zijn 🙂

 12. nu ben ik helemaal in de war.
  zoals ik al zei had ik het ergens gelezen,maar dacht ik net zoals jesse dat dat niet kon,en toen dacht ik mss weet die persoon zelf niet wat er in zit….maar blijkbaar bestaat het dan toch….en hoe smaakt dat dan?is het lekker? of eerder eetbaar?

 13. in het begin moetje heel erg aan de smaak wennen als je altijd brood met tarwe gist en suiker en andere e-nummers of toegevoegde MSG of dat er plantaardig olie in zit maar als je er lekkere beleg op doet het bevat wel gluten maar deze is gewoon van een andere samenstelling dan die in tarweglutten zitten Een ander belangrijk aspect is dat spelt niet de schadelijke lectinen bevat die in andere graansoorten, met name tarwe, zitten.
  Een nadelig aspect van normale bloem of meel is dat het in het lichaam de aanwezigheid van insuline simuleert wat een onterecht effect heeft op de bloedsuikerspiegel en de navenante hormoonprocessen.

  Als men bedenkt dat zolang er zich insuline in het bloed bevindt het lichaam eenvoudigweg geen vet kán verbranden, kunt u zich voorstellen waarom tarwe in verband gebracht wordt met onder andere overgewicht en suikerziekte, en de navenante ziekten, gevolgen en symptomen.

  want gist zorg er ook voor dat je minder weerstand heb minder engerie en zorg ook voor dat fytzuur niet afgebroken kan worden waar door calium magnesium zink en ijzer niet goed worden opgenomen duss als er alleen speltbrood op staat dan zit er zeker gist in duss er moet altijd speltzuurdesem in staan en anders kan je altijd de ingredienten lijst opvragen om het zeker te weten ik heb heel veel glutvrije granen gegeten ik vind niet echt lekker alleen rijstpasta en boekweitpnnenkoeken vind ik beetje te eten maar er zit wel klydraten in duss toch met mate

 14. dat weet ik maar enige postieve aan spelt is aan spelt zuurdesem dat geen gist bevat en dat de fytzuur a word gebroken door lang te laten rijzen en dat wat lger ligt in de glymisch index daarom zei ik erbij dat wel gluten bevat van hele andere samenstelling in tarwe en dat spelt beter licht verteerbaar is dan tarwe en ik denk zelf dat spelt niet heel slecht is want aan spelt is er ook posetieve dingen over te zeggen

  1. Zeker weten! Het is een VEEL betere variant dan tarwe! Bedankt voor je goede aanvullingen Roxanne, super!

 15. oki….het belangrijkste is,dat het gezond is,en toch ook wel een beetje lekker,anders is het niet vol te houden.
  bedankt iedereen voor alle info!
  🙂

 16. en als je twee boterhammen met tarwe eet dan vlieg je suikerspiegel om hoog en plus punt is gewoon dat tarwe word op geslagen als buikvet want als er te veel insuline aan maak kan je ook niks verbranden en de meeste granen bevat ook te veel fytzuur zoals gerst havermput rogge haver bonen in de volle granen zitten se en noem maar op je kan se weken je verminderd de fytzuur maar je weet dat hoe veel fytzuur er verminderd word en als calium magnesium zink en ijzer niet goed word opgenomen is al slechte zaak spelt quinoa boekweit en teff bevatten minder tot geen fytzuur. ik heb een keer rauwe chocolade gegeten met kokosmelk het proef net als melk maar dan lekkerder ik moet f goed nadenken hoe je lekkere chocolade in de rauwe vorm dan met kokosmelk. jesser ik eb wat voor je Interview met Dr Russell Blaylock op verwoestende effecten op de gezondheid van MSG, aspartaam en excitotoxins

  http://www.microsofttranslator.com/BV.aspx?ref=IE8Activity&a=http://www.naturalnews.com/020550.html

  dit vind ik intersant hier ga lezen dat je van MSG toch die word om je hormonen uit belans raken en je hoef niet meer te eten om aan te komen van MSG word je gewoon dik en ik ben zelf erg geinterseerd in MSG want je heb verschillende soorten van MSG en er staat bij welke vitamines je kan nemen om MSG beter in belans te brengen

 17. je weet er ook blijkbaar veel over 🙂
  mss moet ik dan maar eens mijn vraag stellen aan jullie, die voor mij tot nu toe nog altijd onopgelost is gebleven.
  een opgeblazen buik van wat kan je dat krijgen?
  en dan heb ik het echt niet over een klein beetje opgeblazen…
  laat ik het zo stellen,mijn buik is zo dik,dat iedereen denkt dat ik 5 maand zwanger ben….(echt niet leuk!)
  dokters hebben al alles gedaan,maar niets heeft geholpen….het blijft een mysterie…

  1. Heb je je al eens laten onderzoeken op candida (een wildgroei aan candida)?

 18. Nee dat nog niet.dermee dat ik jou video daarover zo interessant vond.had het gevoel dat alles op zijn plaats viel.heb er ondertussen ook al wat over gelezen…
  Ik ben al bij zoveel dokters geweest,waarom komt niemand daarop?kreeg altijd te horen dat ik spastische darmen heb.en bij wie kan ik terecht voor dat onderzoek?en hoe gaat dat juist in zijn werk?

 19. dank je wel voor het helpen focussen, sterkt me zeker!

 20. leuke video zonder wapperende handjes!
  Er zullen altijd mensen zijn die kritiek opje hebben en heel domme vragen stellen maar daar zal je ondertussen wel aan gewend zijn! Consequent iedere dag oefeningen doen van mijn physio aangevuld met jouw oefeningen hebben mij in een zeer goede conditie gebracht dus dat wil ik graag zo houden!
  bedankt voor je aandacht´
  groeten
  Agapimou

 21. Hoi Jesse.
  Ik kan de video,s niet bekijken, omdat ik geen Flash Player
  kan downloaden op mijn telefoon. Zou je alsjeblieft er ook een Wimpy bestand erop kunnen zetten,zodat ik alsnog de video,s kan bekijken.
  Bij voorbaat dank.
  Gr Danielle Lucas

 22. Hoi,
  Ik vind het persoonlijk een beetje moeilijk, en dit om de volgende reden!
  Ik ben gestart met 1 groene smoethie per dag en mijn boterhammen s’ middags te vervangen door groentjes met vis.
  En dan 1 week later…naar de dokter. Ik heb gevoelige darmen en die kunnen daar blijkbaar niet zo goed tegen. Of was de verandering mss te snel voor mijn lichaam. In ieder geval heb ik wat last van een prikkelbaar darmsyndroom en dan blijken veel rauwe groenten niet zo’n goed idee!
  Hoe kan ik dan mijn voeding veranderen?

  mvg Anke

 23. hoi Jesse ,
  de knop is om en met behulp van mijn luxieuze blender tap ik de heerlijkste sapjes ..tot 12 uur fruit …tot 5uur groentes\tomaten en rond half 7 een maaltijd sallade .
  veel bewegen en geen suikers .
  het resultaat is er dan ook naar, mijn ligaam sleept ANDERHALFKILO minder vet mee en heb energie voor twee…
  dank voor jouw pep talk jes

 24. Hallo Jesse, Je moedigt me altijd aan met je video’s Dankjewel hoor! Ik heb vooral buikvet en zwembandjes en ben bezig met Herbalife maar velies meer centimeters dan gewicht. Heb wel je groene smoothies gemaakt. Heerlijk zeg! Je proeft de spinazie of andijvie niet eens door de vruchten. Is het leuk om in België te wonen? Groetjes, Ines

 25. Ben nu 2 weken bezig en maak iedere dag een smoothie van 150 gr. spinazie en 1 banaan. Doe 4 minuten de oefeningen. Verder snoep ik helemaal niet meer (door de smoothie) maar ben wel 1 kg aangekomen… Dit is niet leuk

Leave a Reply