Bioprofiel: Doe deze denk-oefening aan het eind van iedere dag

Deze video gaat over dankbaarheid. Start de video en ontdek:

• 1 ding dat ik altijd doe voor het slapen gaan
• Waarom dankbaarheid zo belangrijk is voor je gezondheid
• Op welke manieren je elke avond dankbaar kunt zijn
• Hoe ikzelf elke avond mijn dankbaarheid toon

Waar ben jij dankbaar voor? Wat heb je geleerd van deze video? Deel het met ons en schrijf het hieronder op!

24 comments

 1. Ik heb het al eerder genoemd, maar nogmaals dank voor deze mooie, zo belangrijke en waardevolle boodschap. Deze oefening helpt mij op de been te blijven en de mooie, goede kanten van het leven te blijven zien, ook als het tegenzit. Wat bij mij nu zeker aan de orde is. Een man die zonder werk zit en zelf heb ik deze week op een zeer onprettige manier te horen gekregen dat mijn contract niet verlengd wordt. Kortom 2 werklozen thuis, met een huis en 3 kinderen. Geen fijne gedachte. En toch zie ik elke dag de goede dingen van die dag. De mensen die er wel voor mij zijn, de les die ik hier weer uit leer en de mogelijkheid om iets nieuws leuks te gaan zoeken. Dank je Jesse voor deze reminder, perfecte timing !!

 2. Met een goed gevoel denk ik terug aan de fijne en mooie dingen die me zijn overkomen die dag, maar ook de mindere dingen.Of die ik beter had kunnen aanpakken.

 3. Ik was nog niet klaar.ik ben dankbaar dat ik daar over na kan denken, want de volgende keer leer je het weer beter aan te pakken op deze manier zoals Jesse het mooi in zijn filmpje brengt. Ik ben blij ,Jesse, dat ik deze informatie tegen kwam. En op mijn 70 jaren heb er geen spijt van hier geld en energie in te steken. Want ik wil nog heel lang mee in goede vorm, als het kan. Dat is mogelijk gemaakt met deze programma’s.

 4. Als ik mijn kinderen en vooral kleinkinderen zie dan kan ik met trots en geluk kijken naar die mensen die mijn leven vullen. Ze vragen veel energie maar vooral geven ze energie. Dankbaarheid ….. Een woord om bij stil te staan. Ik heb tot nu toe een fijn leven en hoop tot mijn einde dat leven te houden. Dat stemt mij dankbaar en nog veel meer

 5. een mooie boodschap Jesse. positief kijken op je leven en niet alleen de negatieve dingen laten overheersen waardoor je je ellendig kunt voelen. ik voel me dankbaar dat ik me al zoveel beter ben gaan voelen . ik voel me dankbaar dat we zo’n fijn gezin hebben, waarvoor we mogen zorgen.( ook al is het druk ). bedankt voor je boodschap

 6. Dag Jesse, aan het begin van mijn Bioprfiel ” avontuur ” heb ik je vidio beluisterd en ben ik dankbaar voor deze speciale overdenking. Nu ben ik er nog meer van overtuigd dat deze weg met jou en je team voor mij resultaat zal hebben je tekst sluit naadloos aan bij mijn levenshouding. Als je zo oud wordt als ik ben (94) dan heb je een leven achter de rug met veel ervaringen,waarvan er veel erg zwaar zijn geweest.

 7. Beste Jesse,
  Met mijn man heb ik het over jouw boodschap gehad. En er zo over te praten ga je anders tegen een dag aankijken. Zelfs mijn man kan zich hierin vinden. Momenteel zit ik in een verandering van het werkproces en krijg hierdoor veel taken erbij. Dat geeft heel veel stress heb ik gemerkt.
  Maar nu ik jouw bericht heb gehoord denk ik dat ik moet beginnen bij mezelf om het proces op te pakken en dankbaar zijn dat ik een hele goede baan heb ?. Eigenlijk ben ik altijd dankbaar. Soms kan ik zitten en overdenken dat ik een fantastisch leven heb met man, kinderen, kleinkinderen en iedereen waarmee ik verbonden ben. Ik ga het roer nog eens omgooien en de stress loslaten . Dank je wel Jesse ?

 8. Ik ben deze dag dankbaar voor een hele mooie bellypaint die ik mocht maken bij onze schoondochter. Zij is er superblij mee en t geeft mij weer een extra drive om meer te gaan doen met mijn creativiteit!

 9. Hey hallo allemaal,
  Ik ben net nieuw in de groep en bekeek deze video, wel Jesse, dat is iets wat ik al jaren doe, ipv te bidden, dankbaar zijn… Ook al heb je vreselijke dagen, er is altijd IETS , hoe klein het ook kan zijn, dat een glimlach op je gezicht toverde die dag…
  We zijn gewend te ‘ vragen ‘ , oh God ajb help me met dit of dat… Mss moeten we eerst leren danken voor we kunnen en mogen vragen …
  Mooie boodschap, mijn zoon is 12 en nog steeds zeg ik elke avond , vergeet je niet te danken?
  Mooi mooi ! mooi begin voor mij… We zitten duidelijk op dezelfde golflengte en dat geeft me extra vertrouwen ???

 10. Als we beseffen dat we niets verdiend hebben maar dat alle goede dingen ons door God geschonken zijn, geeft dit een gevoel van dank aan onze Schepper. We vergeten Hem zo veel en leven niet naar Zijn wet. Dan is dankbaarheid zeker op zijn plaats… Dat is mijn afsluiting bsm de dag

 11. Als we beseffen dat we niets verdiend hebben maar dat alle goede dingen ons door God geschonken zijn, geeft dit een gevoel van dank aan onze Schepper. We vergeten Hem zo veel en leven niet naar Zijn wet. Dan is dankbaarheid zeker op zijn plaats… Dat is mijn afsluiting van de dag. Ik hoop, Jesse, dat je me de goede tips zult geven. Elk dieet lukt me even en dan val ik weer terug. Heb er zin in om je adviezen op te volgen…

 12. fred weterings
  21-11-2016
  haai jesse je video net bekeken
  ik ben vandaag weer begonnen met en nieuwe fase bioprofiel en rapid Fatloss voor een jaar
  en ik ben elke avond even dankbaar als ik de dag terug kijk

  ik volg al jaren jouw programma,s met kettellebal voeding boeken voor altijd jong enz enz
  ik heb ondanks mijn gezonde voeding en training verleden jaar plots een hart stilstand gehad
  kortsluiting zei de cardioloog gelukkig was mijn sportschool trainer op visite !!!!!
  die heeft gereanimeerd ambulance ziekenhuis alles binnen hele korte tijd en alles is weer goed gekomen er is een I C D kastje ingebouwd dat als het fout gaat de boel weer reseten ik kan en mag alles weer doen ook trainen

  dus ik heb elke avond wel een moment om terug te kijken wat heb ik vandaag goed gedaan
  en een moment in stilte heel dankbaar te zijn dat ik er nog ben en van het leven mag genieten
  MET GEZONDE GROETEN fred weterings

 13. Dank je voor de reminder. Ik sluit de dag altijd af, wel iets later dan jij Jesse 😉 maar ik sluit af en een hele tijd lang schreef ik in mijn leuke kleine notitie boekje elke avond 3 leuke of zoals jij het noemt dankbare momenten van de dag.,ook noteerde ik eem reminder en dat kon zijn iets wat ik me had voorgenomen en niet had gedaan.
  Want naast 3 fijne momenten noteerde ik ook wat ik de volgende dag wilde doen en meestal ging dat om trainen met met honden. 3 items, te overzien noteerde ik. Als ik nu niet na was gekomen wat ik had genoteerd dan was dat een negatief puntje wat ik mezelf niet kwalijk nam maar blijkbaar moet ik beter nadenken wat ik mezelf opdraag.
  En opeens en waarom, geen idee, verslobbert het weer , dus thxs voor de reminder, ik ga weer 3 dankbare of in iedere positieve dingen noteren en 3 x in de week komt er dus de staan, gekettlebelt ? Want in dat ritme zit ik redelijk goed.
  Thxs en fijne feestdagen voor jou, het team en je gezin.

  Gr Karin.

 14. Door te lezen wat deze mensen hadden opgeschreven weet ik zo ongeveer wat er op de video wordt gesproken, wat ik jammer genoeg niet kan volgen door mijn doofheid.

  Als ik heerlijk in mijn bed lig denk ik altijd terug wat ik aan deze dag had gedaan en dank elke dag met mijn hart aan universum voor dit en dat! Zo ben ik snel weg naar het dromenland!

 15. Dankbaarheid..
  Precies 2 jr terug werd ik ivm zeer heftige burnout icm angst en paniekaanvallen opgenomemen op PAAS Hardendenberg
  . (Psych.afd.alg.ziekenhuis)
  Een enorm heftige en angstige ervaring…functieverlies…dus controle kwijt…
  Toch nam ik me voor om elke dag iets te zoeken en vinden waar ik damkbaar

  1. Sorry..waar ik dankbaar voor kan zijn. Ik werd uitgelachen..hoe kun je nou dankbaar zijn op afd psychiatrie
   Wel …ik kreeg n toetje: bitterkoekjesvla…heerlijk Thuis kreeg ik dat never. Ik was dankbaar voor medebewoners..voor een glimlach. Voor de 1e keer naar buiten etc etc
   Vandaag ook enorm dankbaar…voor hetgeen ik wél kan. Prioriteiten leer stellen..mezelf liefhebben..etc etc. Twee jaar na opname..nog steeds vooruitgang. En idd..al eerder gezegd: heb geleerd te danken ipv biddend vragen

 16. Super!
  Ben bezig met mezelf verbeteren in kleine dingen… complimenten, elke daf iets extra aardigs doen en dit is een mooie aanvulling als afsluiting vd dag, ook voor mijn zoontje thx

 17. Hallo,
  We gaan nu het zesde jaar in dat ik ben mogen stoppen met mijn actieve loopbaan. Dit is zoals bij de meesten onder ons verlopen met veel vallen en opstaan,zowel op gezondheidsvlak,emotioneel,liefde,enz. Ik had me wel voorgenomen om meer naar mijn gezondheid te letten en ik moet toegeven; het valt redelijk mee: gestopt met roken,meer op eten letten; resultaat na 1 jaar -16 Kg.
  Graag was ik mijn buikvet kwijt;maar ik twijfel er niet aan Jesse dat dit ook wel zal lukken met je goede raad en info ! Momenteel heb ik nog wat problemen om tot innerlijke rust te komen,ik vermoed dat ik wat meer tijd nodig zal hebben als vele anderen misschien. We blijven er voor gaan;maar nu al: bedankt Jesse!

 18. Hallo Jesse,

  Elke avond als ik naar bed ga zeg ik tegen mezelf dat ik dankbaar ben voor deze dag.
  Voor de kleine dingen die ik heb gedaan. Voor de liefde van mijn man die mij veel helpt als ik het moeilijk heb. Dat ik gelukkig ben als ik me vandaag weer een keer beter heb gevoeld.
  Als de zon voor mij mag schijnen zoals vandaag ofschoon het wel koud is.
  Momenteel heb ik nog wel wat fysieke en mentale problemen maar met behulp van mijn Haptonoom en van mijn Mentale Coach van Bio Profiel kom ik er wel. Al zal dit wel wat tijd kosten. Ik ga het rustig aan doen dan kom ik er wel.

 19. Hallo Jesse,

  Nog maar heel kort ben ik bezig met het 100 dagen programma maar voel mij nu al beter, zowel geestelijk als lichamelijk. Daar ben ik dankbaar voor. Het lukt mij nog niet om elk moment van de dag streng te zijn voor mezelf, of om alles wat jij vertelt gelijk toe te passen maar dat is niet erg. GEDULD moet ik mezelf gunnen want die slechte gewoontes zijn er ook niet van de ene op de andere dag gekomen. Maar met dagelijks jouw woorden, tips, aanmoedigingen, vertrouwen, heerlijke gerechten heb ik er wel vertrouwen in. En daar ben ik ook dankbaar voor.

  Liefs Leonie

  1. Elke avond als ik naar bed ga ben ik da jaar voor de dag die ik heb beleefd. Dankbaar voor mij mijn die mij altijd help als k het moeilik heb. Fysiek kan ik jammer genoeg niet zoveel meer. Maar toch ben ik dankbaar voor de dingen die ik wel kan doen. Voel me nu rot maar dat gaat ook weer over.
   Dank voor de video. Doet mij goed.
   Groet Erna

 20. Ik was nog geen lid van deze community , maar was soms zomaar uit het niets dankbaar. Ochtend, middag of avond. Zo ervaar ik dat nog steeds dat dankbaarheid mij overvalt. Onderweg terwijl ik lekker aan het fietsen ben op weg naar iets of gewoon zo maar. Dat ik dat mag en kan.
  Het is ook weleens anders hoor, maar het verrast mij nog steeds dat geluksgevoel ineens ontstaat lijkt wel en het gaat echt om kleine dingen.
  Fijn Jesse voor de mogelijkheden en inzichten. .
  Vrolijke groet

 21. Dankbaar en blij vandaag voor de deugddoende babbel met mijn buurvrouw en tegelijk de guitige blik van haar 9 jarige zoon. Dankbaar voor mijn zus die vandaag 60 wordt, het is echt een schat ! Dankbaar voor de huishoudelijke hulp vandaag, waardoor ik zelf meer ruimte krijg voor aangename ontmoetingen en rust. Heel wat voor 1 dag, t doet met goed even terug te denken daaraan , geeft een warme gloed ! Dank je Jesse voor de suggestie. Dit zou wel eens een fijn avondritueel kunnen worden.

 22. Ik ben heel erg dankbaar voor de fijne Pilates les die ik vanmiddag had. Dat zet me ook goed in mijn lijf. Ook ben ik dankbaar dat mijn benen het nog goed doen en dat ik nog loop. Ook dankbaar voor een mooi, saamhorig moment met een vriendin, die nog maar kort weduwe is.

Leave a Reply