Welkom, wat fijn dat je er bent. Tien jaar ben ik al bezig met persoonlijke en spirituele ontwikkeling waarvan de eerste jaren gedreven waren door succes. Iets willen bereiken en neerzetten. Ik zocht daarbij, achteraf gezien, onbewust ook naar het krijgen van erkenning buiten mezelf. Toen een vriend me meenam naar een sjamaan had ik een grote spirituele doorbraak, ik kwam bij delen van mezelf die ik nooit eerder was tegengekomen. Ik kwam bij pijnen, emoties en blokkades die ik zo lang onbewust had weggedrukt.

Misschien herken je ook wel het gevoel van boosheid op je lever, gewicht op je schouders, een brok in je keel, een steen op je maag of een muur om je hart. Wat zijn de dingen die je lang niet hebt kunnen of willen voelen en waarvan het tijd is om ze te helen? Want dat is wat we gaan doen binnen The Spiral. We gaan ontdekken hoe we onze oude verhalen, die ons niet meer dienen, kunnen loslaten. Hoe we minder vanuit het hoofd en meer vanuit het hart kunnen leven.

Ik laat je in deze serie kennismaken met de vijf hoofdprincipes van The Spiral.
1. Toestemming
2. Overgave
3. Je hart
4. Blijdschap
5. Stralen

Stralen is het resultaat van de eerste vijf principes, ook kom je in een hoger bewustzijn. Je ervaart meer en meer vrijheid en vooral: plezier!

Bekijk hieronder de video van dit onderdeel

Verdere toelichting op deze video
The Spiral is een model van opwaartse energie. Met andere woorden: een model om uit oude patronen te komen die je tegenhouden in het leven. Een model om je steeds beter te voelen. Je krijgt hier gerichte en praktische gereedschappen voor. The Spiral is een helend proces waar je de tijd voor mag nemen. Je mag er in meerdere maanden doorheen gaan zodat alles wat wellicht loskomt een plekje kan krijgen. Want je helingsproces is een reis, het is niet iets waar je één keer doorheen gaat en dan is het klaar. Met het werk dat je via The Spiral doet, leer je weer vertrouwen op de intelligentie van je hart. Het is een schitterende tijd die je tegemoet gaat, maar het vraagt ook verantwoordelijkheid. Het vraagt eerlijkheid naar jezelf. Naar binnen keren en de gebieden die je eerder niet hebt durven zien nu wel aan te gaan. Voelen dat je daar sterk genoeg voor bent en dat het nu de tijd is. En ik help je daarbij.

Dit is een model voor persoonlijke en spirituele ontwikkeling en helpt je naar de diepere delen van je onderbewustzijn, maar wel op een simpele, praktische en toegankelijke manier uitgelegd. Zodat je het ook na afloop van het programma makkelijk kunt blijven toepassen in je leven.

Opdracht: beantwoord na het kijken deze vragen

  • Misschien herken je ook wel het gevoel van boosheid op je lever, gewicht op je schouders, een brok in je keel, een steen op je maag of een muur om je hart. Wat zijn de emoties of gevoelens in jou die je lang niet hebt kunnen of willen voelen en waarvan het tijd is om ze te gaan helen?
  • We ervaren allemaal emoties, langer of korter. Wat zijn emoties die je langer dan twintig minuten ervaart? Die misschien gedurende de dag vaker in je opkomen? Wat zijn de emoties die misschien wel twintig dagen of maanden of zelfs jaren ervaart?
  • Wat zijn de emoties of gevoelens waar je eigenlijk bang voor bent? Maar waarvan je weet dat ze je tegenhouden in het leven? Tegenhouden om je volle potentie te leven of tegenhouden om helemaal gelukkig te zijn.
  • Waar schaam je je voor?
  • Op wie ben je boos?
  • Om wie ben je verdrietig?
  • Wat streef je na?

Wat heb je geleerd in deze video?

Beantwoord voor jezelf nu bovenstaande vragen.
En laat na het kijken je reactie achter met je grootste inzicht. Het delen van jouw inzicht helpt anderen lessen uit de video te halen die ze zelf niet hebben gekregen. Jouw reactie is waardevol! Mocht je ook je eigen verhaal willen delen, dan mag dat uiteraard ook.

The Spiral - Jesse van der Velde - klein 800px